City Insurance în faliment: Mii de reclamaţii şi procese. Şeful ASF nu-şi găseşte nicio vină

Accident
Accident (Ziar de Iasi)

Decizia Autorităţii de Supraveghere Financiară de a retrage autoritatea de funcţionare a City Insurance şi de a demara procedura de deschidere a falimentului nu a stârnit prea multă neliniştite în industria asigurărilor. În ciuda unor preţuri crescute la RCA, service-uri care nu primesc maşini la reparat dacă prezinţi poliţa City, deşi există mii de reclamaţii şi procese în care clienţii aşteaptă bani de la firma de asigurare, atât Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România cât şi Biroul Asigurătorilor Auto şi-au exprimat încrederea că această industrie va trece peste actualul moment dificil, relatează HotNews.ro.

Potrivit sursei citate, în seara în care ASF a făcut anunţul său, preşedintele instituţiei, Nicu Marcu, a declarat următoarele:

„Din prima zi a mandatului meu de Preşedinte al Autorităţii, mi-am propus aplicarea fermă a legii şi stoparea neregulilor din piaţa asigurărilor şi vă asigur că efortul meu va continua. Toate deciziile au la bază ample investigaţii de specialitate, dovezi concrete şi sprijinul instituţiilor de aplicare a legii din România, precum şi din alte state”.

Marcu, numit la conducerea ASF la jumătatea anului trecut, a aplicat primele sancţiuni doar în primele luni ale acestui an, multe dintre ele fiind contestate uşor. În ceea ce priveşte sancţiunile mai dure, ASF a început să le aplice doar în iunie 2021.

„Impactul situaţiei este cu siguranţă important, însă piaţa asigurărilor RCA din România va continua să funcţioneze şi va depăşi această situaţie, iar deţinătorii de poliţe RCA emise de către acea societate şi păgubiţii sunt protejaţi de lege prin mecanismele de protecţie construite în acest sens”, a precizat Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR) după decizia ASF privind City Insurance.

„Ne exprimăm speranţa că, industria autohtonă a asigurărilor a ajuns la maturitatea, experienţa şi un nivel de reglementare prin care să poată trece cu bine peste efectele oricăror disfuncţionalităţi care pot apărea la un moment dat şi împreună cu implicarea de care autorităţile statului dau dovadă în acest moment, şi mă refer aici şi la cele două Ordonanţe de Urgenţă anunţate de către premier, avem certitudinea că putem gestiona acest moment într-un mod optim”, a declarat Mădălin Roşu, preşedintele Biroului Asigurătorilor Auto.

Articolul integral aici.