Cîţu: Parlamentarii PNL vor participa la moţiunea de mâine dar nu vor vota

Florin Cîţu
Florin Cîţu

Premierul Florin Cîţu a declarat, luni, că parlamentarii liberali vor fi prezenţi la dezbaterea şi votul pe moţiunea de cenzură depusă de PSD dar că nu vor vota. În plus, Cîţu şi-a exprimat speranţa că “noua coaliţie PSD-USR-AUR” nu urmăreşte doar să dea jos Guvernul şi apoi să “se uite cum ţara rămâne în haos”.

“Parlamentarii PNL vor participa la moţiunea de mâine dar nu vor vota. Vor fi prezenţi, nu vor vota. Aceasta este decizia luată astăzi în BEx. Celelalte au fost doar discuţii politice referitoare la strategia noastră pentru perioada următoare. De mâine, dacă trece această moţiune, aşa cum v-am mai spus toate scenariile sunt pe masă, orice scenariu este pe masă.

Mă voi uita către această nouă coaliţie PSD-USR-AUR, condusă de PSD, înţeleg. Dacă au un plan, sper că nu vor doar să dea jos Guvernul şi apoi să se uite cum ţara rămâne în haos. Vom vedea ce propunere vine de la această majoritate şi ne vom face planul în funcţie de aceasta. Dar, repet, după moţiunea de mâine toate sunt valabile. Eu cred că va fi totuşi o propunere de premier a PSD, susţinută de USR şi AUR. Vom vedea”, a precizat premierul.

De asemenea, Florin Cîţu a afirmat că nu crede că există vreun parlamentar PNL care să voteze moţiunea PSD:

“Statutul PNL este foarte clar. În următorul BPN vom discuta despre cei care vor vota, dacă va fi cineva. Dar eu nu cred că există un parlamentar liberal care să voteze alături de PSD, AUR şi USR o moţiune”.

Vă invităm să vizionaţi materialul video.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne