Cîţu: Nici Venezuela nu şi-a distrus economia într-un timp aşa de scurt. Atât de malefici sunt

Dacă PSD-ALDE nu dau un pas în spate, în doi ani de zile cozile şi sărăcia din România vor lua locul celor din Venezuela în buletinele de ştiri şi pe prima pagină a ziarelor, a avertizat senatorul Florin Cîţu, care se arată foarte îngrijorat de direcţia în care merge economia României.
Florin Cîţu(PNL),
Florin Cîţu(PNL), (Florin Chirila/Epoch Times)

Preşedintele PSD Liviu Dragnea, consilierul guvernamental Darius Vâlcov şi liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu sunt nişte ipocriţi, a acuzat duminică, pe Facebook, senatorul PNL Florin Cîţu.

"În 2018, în 11 luni, deja au plătit băncilor, DOAR pentru dobânzi, 12.2 miliarde lei. Mai mult cu 25.3% faţă de anul trecut. Bineînţeles că dacă nu aveau un deficit mare nu se ajungea aici iar aceşti bani ar fi fost folosiţi (noi putem spera, nu?) pentru investiţii. Dar de ce spun că sunt ipocriţi? Pentru că eu nu cred că cineva este atât de ... incompetent, slab pregătit, încât să creadă că politica fiscală prociclică - creşti deficitul când economia creşte - nu duce la creşterea inflaţiei şi AUTOMAT la creşterea dobânzilor. Eu nu cred că sunt aşa de ... incompetenţi (da, stiu, aş putea să folosesc alt cuvânt aici. Şi merită. Dar nu acum). Ştiau că acesta o să fie rezultatul. Şi acum încearcă să acopere dezastrul. Cu plafonări şi taxări pe care, bineînţeles, tot noi le plătim", a declarat Cîţu.

Senatorul PNL susţine că "aşa fac mereu dictatorii".

"Preţurile arată dimensiunea dezastrului, le plafonează. Televiziunile arată dimensiunea dezastrului, le desfiinţează. Paginile de socializare arată dimensiunea dezastrului, le interzic. Libertatea de exprimare arată dimensiunea dezastrului, o interzic. Să înţelegeţi dimensiunea dezastrului, a incompetenţei şi a ipocriziei: cele mai mari sume plătite băncilor pentru dobânzi în condiţiile în care atunci când PSD-ALDE au preluat guvernarea dobânzile erau cele MAI MICI din ultimii 29 de ani. Nici Venezuela nu a distrus finanţele publice şi economia într-un timp aşa de scurt. Atât de malefici sunt pentru că ei ştiu ce fac. Pentru români rămân taxele. Mai multe şi mai mari. Iar în câţiva ani penuria şi sărăcia", a continuat Cîţu.

Potrivit liberalului, cheltuielile mai mari cu dobânzile înseamnă deficit bugetar mai mare, iar deficit mai mare înseamnă împrumuturi de la bănci şi cheltuieli cu dobânzi mai mari. Este un cerc vicios.

"De ce impun Dragnea, Vâlcov şi Tăriceanu acest model? Are legătură cu escala lui Teodorovici la Moscova în drum spre Cuba. În istorie, nu există niciun exemplu care să arate că intervenţiile brutale în economie, suprataxarea şi plafonarea preţurilor, au dus la bunăstare pentru cetăţeni. De fiecare dată au dus la penurie şi sărăcie. Soluţii? Da, există soluţii, şi sunt soluţii care readuc România spre drumul către o economie de piaţă. Ştiu că socialiştilor/dictatorilor nu le place dar este singurul model economic care aduce bunăstare tuturor cetăţenilor pe termen lung", a precizat Cîţu.

Liderul PNL a citat din Constituţia ţării: "Economia României este economie de piaţă, bazată pe liberă iniţiativă şi concurenţă".

"Măsurile luate de PSD în ultimii doi ani încalcă acest articol. De aceea nu ies din Parlament legile care aprobă ordonanţele respective şi de aceea Avocatul Poporului nu le atacă. Da, toţi ştiu, Dragnea, Vâlcov, Tăriceanu că ce fac este NECONSTITUŢIONAL. În acest moment, România are nevoie de două măsuri pe care trebuie să le implementeze URGENT: 1. Reducerea deficitului bugetar (am arătat că se poate face prin bugetul propus de PNL) / 2. DEREGLEMENTAREA TUTUROR PIETELOR = preţuri determinate liber de piaţă, comerţ liber, competiţie prin eliminarea barierelor de intrarea şi ieşire pe pieţele din România = statul iese din economie. Altfel, în doi ani de zile cozile şi sărăcia din România vor lua locul celor din Venezuela în buletinele de ştiri şi pe prima pagină a ziarelor", a conchis Cîţu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne