Cîţu, în Parlament: Cine mă contestă? Ciolacu, Stănescu, Grindeanu şi Tudose – slugile lui Dragnea şi Vâlcov

Premierul Florin Cîţu
Premierul Florin Cîţu (Epoch Times Romania)

Prezent luni în Parlament la invitaţia PSD-ului, la dezbaterea intitulată "Bugetul tăierilor: moartea economică a României!", premierul Florin Cîţu a afirmat că invitaţia pe care social-democraţii i-au făcut-o „nu are nicio legătură cu bugetul României” ci a fost chemat să se vadă „cât rezistă premierul la înjurăturile lor”.

„De fiecare dată când sunt invitat în Parlamentul României şi este respectată procedura vin şi răspund. În acelaşi timp, românii ar trebui să ştie că această invitaţie din partea grupului PSD nu are nicio legătură cu bugetul României. M-au invitat aici să vadă cât rezistă premierul la înjurăturile lor. Eu vă spun că acest prim-ministru rezistă”, le-a transmis Cîţu parlamentarilor de la PSD.

Şeful Executivului şi-a continuat discursul enumerându-i pe liderii social-democraţi care îl contestă, respectiv Marcel Ciolacu, Sorin Grindeanu, Paul Stănescu şi Mihai Tudose, despre care premierul afirmă că „au fost şi rămân slugile lui Liviu Dragnea”.

„În acelaşi timp, să vedem cine mă contestă pe mine. Cine sunt cei care mă contestă? Conducerea PSD: Marcel Ciolacu, Sorin Grindeanu, Paul Stănescu, Mihai Tudose. Aceştia sunt cei care mă contestă pe mine. Repet numele celor care mă contestă, să ştie toţi românii: Marcel Ciolacu, Sorin Grindeanu, Mihai Tudose, Paul Stănescu - toţi slugile lui Liviu Dragnea şi Darius Vâlcov. Toţi încă fac tot ce le-au spus aceşti oameni. Au făcut şi fac acelaşi lucru, rămân şi au fost slugile celor doi.

Să îi luăm pe rând: Sorin Grindeanu, premierul Ordonanţei 13, cel care la câteva zile după învestire a scos zeci de mii de români în stradă. Cel care tremura de frică atunci când preşedintele României s-a dus lângă el încercând să îl convingă să nu facă această nenorocire pentru români şi nu l-a ascultat. L-a ascultat pe Liviu Dragnea. Acelaşi premier care a făcut în România un lucru inedit în politica din România: a fost primul premier dat jos de propriul partid - Sorin Grindeanu. Şi nu s-a dus acasă când i-au spus oamenii că nu e bun şi că este incapabil şi incompetent. S-a ţinut de scaun şi a vrut să rămână acolo împotriva propriului partid. Iar PSD s-a obişnuit cu asta”, a declarat Cîţu.

Cât despre fostul premier Mihai Tudose, Florin Cîţu afirmă că acesta „îşi lua salariul în plic”.

În continuare, liderul de la Palatul Victoria i-a ironizat pe cei doi „mari gânditori economici Marcel Ciolacu şi Paul Stănescu” care au venit cu amendamente la legea bugetului. Cîţu îi acuză pe cei doi că propunerea lor, de a finanţa amendamentele propuse de PSD din contribuţia pe care România o plăteşte Comisiei Europene, este „la limita trădării naţionale”, întrucât asta ar devia România de la parcursul său european.

„Ei vin cu amendamente la bugetul României. Ei îşi permit să vină cu amendamente la bugetul României şi ce amendamente! Amendamente care însumate dau un deficit bugetar de 6% din PIB. Dar cel mai tragic, şi cred că este la limita trădării naţionale, este faptul că ei propun să nu mai plătim la Comisia Europeană contribuţia. De acolo vor să ia banii pentru aceste amendamente, din contribuţia la Comisia Europeană. Nu voi permite aşa ceva, domnilor. România are un parcurs european bine stabilit şi nu voi permite PSD-ului să interfereze”, a avertizat premierul.

Florin Cîţu a mai precizat că „anul acesta [...] avem un buget echilibrat, credibil, primul buget după 30 de ani, recunoscut şi de consiliul fiscal şi de instituţiile internaţionale”.

„Un buget construit în jurul investiţiilor, şi anul trecut aceiaşi ameninţau şi spuneau cum vom distruge România. Dar am reuşit ca pe cea mai mare criză economică din ultima sută de ani să avem cea mai mare creştere din Uniunea Europeană, împotriva a tot ceea ce aţi făcut în Parlamentul României. V-am demonstrat cum se face. V-am demonstrat cum se face economia”, a conchis şeful Executivului.

Vă invităm să urmăriţi materialul video.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne