Cîţu, după anunţul privind ratingul suveran al României: Agenţia spune clar că PNL nu creşte taxe în 2021

Florin Cîţu
Florin Cîţu (Facebook)

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a declarat, vineri, după ce Fitch Ratings a menţinut ratingul suveran al României la “BBB minus” cu perspectivă negativă, că agenţia a confirmat afirmaţia premierului Ludovic Orban că taxele şi impozitele nu vor creşte anul următor.

„Victorie! Fitch a menţinut rating-ul de ţară pentru România. În plus, agenţia de rating spune foarte clar că PNL NU creşte taxe în 2021.

The ruling centre-right PNL administration has pledged to focus on efficiency and targeted measures rather than tax increases to reduce the deficit...

Mai multe detalii în curând”, a scris Cîţu pe pagina sa de Facebook.

Reamintim că, vineri, Orban a anunţat că anul viitor nu vor creşte taxele şi impozitele, adăugând că obiectivul Guvernului este acela de a accelera relansarea economică, motiv pentru care nu pot fi puse frâne de tip fiscal în relansarea companiilor şi în privinţa taxării muncii.

„În ceea ce priveşte fiscalitatea, o spun din capul locului că nu vom creşte taxe şi impozite. O mai spun o dată pentru că văd lansate, odată la două zile apare câte o năzdrăvănie care este preluată fără să aibă niciun fel de legătură. Susţinem categoric cota unică de impozitare şi nu vom majora taxe şi impozite. Este împotriva obiectivului fundamental pe care îl are Guvernul, şi anume acela de a accelera relansarea economică, pentru accelerarea relansării economice nu poţi să pui frână de tip fiscal, bariere de tip fiscal în relansarea companiilor şi în ceea ce priveşte taxarea muncii. Dimpotrivă, avem foarte multe programe de sprijin a companiilor, atât întreprinderilor mici şi mijlocii, cât şi companiile mari, am gândit un întreg sistem de susţinere a realizării de noi investiţii private, fie de investitori români, fie de investitori străini”, a precizat premierul. Detalii aici.