Cîţu, despre scenariul guvernării alături de PSD: Niciodată cu mine la guvernare şi la preşedinţia PNL

Premierul Florin Cîţu
Premierul Florin Cîţu (Facebook - Guvernul României)

Premierul Florin Cîţu a respins categoric scenariul unei eventuale guvernări a liberalilor alături de PSD, scenariu lansat de Vasile Dîncu. Răspunzând unei întrebări puse de presă la Timişoara, Cîţu - care, reamintim, a intrat în cursa pentru şefia PNL - a subliniat apăsat că niciodată cu el la şefia Guvernului şi a partidului nu se va putea vorbi de o guvernare cu PSD-ul.

"Niciodată cu mine la guvernare şi la preşedinţia Partidului Naţional Liberal nu vom avea o guvernare cu PSD. Asta este foarte clar. Am fost un adversar al PSD din primul moment în care am intrat în Parlament. Am avut cele mai multe moţiuni ale PSD împotriva mea ca ministru de Finanţe, nu există pentru mine nicio situaţie în care vom guverna cu PSD, cât sunt eu premier sau preşedinte al Partidului Naţional Liberal", a declarat, joi seara, Florin Cîţu.

Declaraţiile premierului vin după un interviu pe care Vasile Dîncu, preşedintele Consiliului Naţional al PSD, l-a acordat pentru Radio Europa Liberă, în care preciza că nu exclude o guvernare cu PNL până în 2024, „dar nu în condiţiile de acum”.

"Nu exclud o guvernare cu PNL până în 2024, dar nu în condiţiile de acum, să fim tractaţi de locomotiva Cîţu sau de un alt premier liberal", a declarat Vasile Dîncu, la Europa Liberă.