Cîţu, despre legea salarizării: Dacă vor exista sporuri, vor fi doar pentru o foarte mică categorie, cazuri foarte speciale

Florin Cîţu
Florin Cîţu (Facebook - Florin Cîţu)

Premierul Florin Cîţu a anunţat, miercuri, într-un briefing de presă după şedinţa de Guvern, că a solicitat ministerelor avizatoare să vină cu puncte de vedere privind memorandumul de la Ministerul Muncii pe noua lege a salarizării.

"În şedinţa de guvern de astăzi au fost mai multe lucruri discutate. În primul rând, am cerut ministerelor avizatoare să vină cu un punct de vedere pe memorandumul Ministerului Muncii referitor la Legea salarizării. Trebuie să venim cât mai repede cu o lege a salarizării. Eu am exprimat public opinia mea. Voi vedea cu ce formă va veni Ministerul Muncii la final după ce va discuta cu ministerele respective dar, aşa după cum v-am anunţat, nu cred că în această formă vom mai vedea sporuri. Dacă vor exista sporuri, acestea vor fi doar pentru o foarte, foarte mică categorie, cazuri foarte speciale", a declarat Cîţu.

Şeful Guvernului a transmis că săptămâna viitoare ar vrea să aprobe acest memorandum.

"Mai sunt nouă ministere care nu au transmis fişele cu măsuri pentru a putea a fi evaluate şi acestea vor veni săptămâna viitoare", a completat Cîţu.

De asemenea, premierul susţine că a avut o discuţie bună în cadrul şedinţei de guvern şi despre Planul Naţional de Relansare şi Rezilienţă (PNRR).

"Am avut o discuţie foarte bună despre PNRR, a fost aprobat astăzi memorandumul care mandatează Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene să negocieze forma pe care o avem astăzi a PNRR şi s-au discutat, bineînţeles, paşii. Pentru perioada următoare, am cerut miniştrilor să se implice direct în negocieri să îl ajute pe ministrul Ministerului Proiectelor Europene pentru a ne asigura că proiectele importante pentru România vor fi incluse în forma finală a PNRR şi, nu în ultimul rând, am prezentat decizia care va fi publicată astăzi, decizia de prim-ministru care va fi publicată astăzi în Monitorul Oficial prin care se constituie Comitetul Interministerial pentru revenirea României la normalitate la 1 iunie 2021", a mai afirmat Florin Cîţu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne