Cîţu: Dacă Teodorovici nu termină cu minciunile, voi arăta că PSD nu intenţiona să aplice legea pensiilor în 2020

Florin Citu
Florin Citu (Epoch Times România)

Noul ministru al Finanţelor, Florin Cîţu, l-a avertizat, luni, pe predecesorul său, Eugen Teodorovici, că, în cazul în care va continua cu acuzaţiile sale nefondate, se va simţi forţat să publice documente guvernamentale din care ar reieşi că social-democraţii nu au avut nicio intenţie să aplice legea pensiilor în 2020.

“Un mesaj clar pentru Eugen Teodorovici, pentru că în ultima perioadă a început cu acuzaţii care nu au niciun fundament. Şi aş vrea să-i spun atât: dacă continuă în această direcţie, mă văd forţat să public încă un document care a fost prezentat în Guvernul României şi care arată foarte clar că PSD nu avea nicio intenţie să aplice legea pensiilor în 2020, şi vă citesc o mică parte din concluzie”, a afirmat ministrul Finanţelor în timpul unei conferinţe de presă.

Florin Cîţu a citit o mică porţiune din concluzia respectivului document: “Vă rugăm să dispuneţi reanalizarea calendarului de implementare a prevederilor Legii 127 privind sistemul public de pensii în ceea ce priveşte creşterea pensiilor pentru respectarea ţintei de 3% din PIB pentru deficitul bugetar aferent perioadei 2020-2023“.

Fără a preciza ce instituţie a elaborat documentul, ministrul Finanţelor a ţinut să sublinieze că nu îl va publica “deocamdată, dar dacă continuă cu acuzaţiile fără fundament şi minciunile în spaţiul public mă văd forţat să fac şi acest lucru”.

Merită menţionat că anul 2020 vine la pachet cu o creştere a pensiilor cu 40%. Şeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă, a dat asigurări că această creştere va fi onorată de noul Guvern.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne