Cîţu anunţă data la care vor începe să fie achiziţionate echipamentele necesare prevenirii infecţiei cu virusul din Wuhan

Florin Citu
Florin Citu (Epoch Times România)

Ministrul interimar al Finanţelor, Florin Cîţu, a declarat, joi, la debutul şedinţei de Guvern, că la începutul lunii martie, dacă nu mai repede, va fi finalizată procedura pentru achiziţionarea de echipamente şi substanţe necesare prevenirii coronavirusului din China.

Întrebat în legătură cu derularea procedurii la ONAC pentru achiziţionarea echipamentelor, materialelor, substanţelor de prevenire a coronavirusului, Florin Cîţu a susţinut că, aşa cum arată în acest moment calendarul, “ar trebui ca toată procedura să fie încheiată în prima săptămână din luna martie”.

“Nu există niciun motiv să credem că nu va fi încheiată atunci. Vom încerca să fie mult mai rapid decât luna martie, dar termenul limită este începutul lunii martie pentru a încheia toată procedura de achiziţie”, a adăugat Cîţu.

La rândul său, premierul desemnat Ludovic Orban a subliniat că, în ceea ce priveşte termenele legale, el nu acceptă “nicio tergiversare”, şi că, în cazul în care cineva are vreo întrebare, vreun dubiu, vreo nelămurire, “automat trebuie cooptaţi specialiştii de la Ministerul Sănătăţii”.

Coronavirusul Wuhan, numit după oraşul în care a fost depistat pentru prima dată, a generat temeri în privinţa declanşării unei adevărate pandemii, în condiţiile în care au fost confirmate îmbolnăviri cu acest virus în China, Hong Kong, Macao, Taiwan, Australia, Cambodgia, Canada, Franţa, Germania, Japonia, Malaezia, Nepal, Sri Lanka, Singapore, Tailanda, Coreea de Sud, Emiratele Arabe Unite, Statele Unite sau Vietnam. Mai multe oraşe chineze, precum Wuhan, rămân în carantină, iar China se confrunta cu o izolare internaţională.

Bilanţul epidemiei de coronavirus, potrivit celui mai recent raport al Comisiei de Sănătate din China, a depăşit 2.100 de morţi şi 75.700 de îmbolnăviri. Totuşi, se estimează că cifrele reale sunt cu mult mai mari decât cele oficiale, în special în condiţiile în care statul comunist chinez a ascuns şi în cazul epidemiei de SARS amploarea acesteia, în ciuda riscului generării unei pandemii globale.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură