Cireşii au înflorit "oficial" la Tokyo

Ciresi in plin sezon de inflorire in parcul Ueno din Tokyo, Japonia. Petrecerile Hanami (vizionarea ciresilor infloriti) sunt o delectare sezoniera exceptionala pentru locuitorii insulei asiatice.
Ciresi in plin sezon de inflorire in parcul Ueno din Tokyo, Japonia. Petrecerile Hanami (vizionarea ciresilor infloriti) sunt o delectare sezoniera exceptionala pentru locuitorii insulei asiatice. (Koichi Kamoshida / Getty Images)

Cireşii au înflorit în mod oficial în Japonia, fapt ce marchează începerea sezonului de primăvară. Ceremonia anuală de primăvară din Japonia are o tradiţie de sute de ani şi în cadrul acesteia japonezii admiră copacii de "sakura" şi culeg florile roz care se scutură la aproximativ o săptămână după ce înfloresc.

La Tokyo locuitorii se îndreaptă spre parcuri pentru a ocupa cele mai bune locuri pentru a admira miracolul înfloririi cireşilor, la un picnic elaborat, alături de prieteni şi membri ai familiei.

Autorităţile desemnează în fiecare an anumiţi cireşi din toate zonele ţării, care sunt apoi monitorizaţi cu atenţie pentru a se desemna oficial venirea primăverii odată cu înflorirea acestora. Un astfel de cireş este declarat ofical drept înflorit, atunci când pe ramurile sale apar cel puţin cinci sau şase flori. Atunci când aproximativ 80% dintre florile de cireş s-au deschis, zona respectivă este declarată "în plină înflorire".

Sezonul cireşilor înfloriţi a început anul acesta cu o zi mai devreme faţă de anul trecut, însă cu şase zile mai târziu faţă de media anuală.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe