Cioloş, noi acuzaţii la adresa PSD şi PNL: Nu sunt în stare să absoarbă fondurile UE pe care România le are la dispoziţie

Dacian Cioloş (Facebook/dacianciolos)
Andrei Popescu
29.05.2024

Europarlamentarul Dacian Cioloş a lansat, marţi, un atac dur la adresa PSD şi PNL, pe care le acuză de incompetenţă şi de faptul că nu sunt în stare să absoarbă fondurile europene pe care România le are la dispoziţie.

În plus, Cioloş le reproşează celor două partide faptul că nu au organizat discuţii pe teme europene la dezbaterile electorale, fiind de părere că acest lucru demonstrează lipsa de respect a social-democraţilor şi liberalilor faţă de alegători.

“România, campioană la pierdut fonduri europene. Cu 12 zile rămase până la alegeri, nu s-a organizat nicio dezbatere cu capii de listă pentru europarlamentare. Mai rău, alianţa PSD - PNL nu a publicat nici măcar un program electoral pentru europene. Aşa îşi demonstrează cele două partide respectul pentru cetăţeni.

Ciolacu şi partidele pe care le conduce, PSD şi PNL, nu vor să discute pe teme europene pentru că asta ar însemna că incompetenţa lor pe plan european va fi în prim plan. Nu sunt în stare nici să absoarbă fondurile europene pe care România le are la dispoziţie. Din fondurile europene structurale şi de coeziune, alocate României în perioada 2021 - 2027, am atras 0 euro. ZERO”, a scris Cioloş pe pagina sa de Facebook.

Potrivit lui Cioloş, din PNRR, Executivul a atras 9,4 miliarde din cele 29 disponibile, adăugând că “situaţia a îngheţat pentru că guvernul Ciolacu nu este în stare să ducă mai departe reformele la care s-a angajat şi de care România are nevoie, reforme precum depolitizarea administraţiei publice şi a companiilor de stat”.

Totodată, europarlamentarul le-a transmis premierului Marcel Ciolacu şi lui Mihai Tudose că îi aşteaptă la o dezbatere televizată.

“Haideţi să explicaţi românilor cum irosiţi şansele de dezvoltare ale României şi cum mai puteţi fi credibili în Europa dacă nu sunteţi în stare să cheltuiţi nici măcar banii pe care îi avem de la UE”, a continuat Cioloş.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor