Cioloş critică dur guvernarea şi pune tunul pe Rafila: Când era în opoziţie dădea lecţii de pe margine ca un mare specialist

Dacian Ciolos
Dacian Ciolos (Epoch Times România)

Preşedintele USR, Dacian Cioloş, a criticat în termeni duri, miercuri seara, la TVR1, actuala guvernare pe care a etichetat-o drept "haotică, fără direcţie clară, cu o serie de bâlbe şi cu multe dispute în interior". Potrivit lui Cioloş, coaliţia PSD - PNL nu a reuşit să ofere soluţii pentru rezolvarea crizei sanitare şi a celei energetice.

"Oamenii sunt deja într-o stare emoţională proastă. E multă tensiune în societate. Avem crize succesive de câţiva ani de zile şi mai ales în ultimele luni, pe criza COVID s-a suprapus criza energetică, unde şi acolo Guvernul a dat-o în bară şi cu o serie de bâlbe a zăpăcit complet de cap lumea, ba chiar a pus lumea în situaţii foarte dificile. Avem familii care primesc facturi la energie mai mari decât veniturile lor şi trebuie să aleagă între foame şi frig", a afirmat liderul USR.

În acest context, Dacian Cioloş a acuzat că ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila care "dădea lecţii de pe margine ca un mare specialist" când era în Opoziţie, nu ar fi reuşit să vină cu noi soluţii pentru depăşirea crizei sanitare generate de pandemie.

"Vedem o guvernare haotică, fără direcţie clară, cu o serie de bâlbe şi cu multe dispute în interior. Asta am văzut în ultimele luni. Pe cele două subiecte mari de criză, şi care au creat şi care creează în continuare nelinişte în societate, pe criza pandemiei şi pe criza preţurilor la energie, nu am văzut de când s-au instalat la guvernare nicio soluţie care să funcţioneze. Pe pandemie, domnul Rafila ne dădea lecţii când era în Opoziţie, ne dădea lecţii de pe margine ca un mare specialist şi îl vedem acum la minister, practic, de când a ajuns nu e nicio măsură nouă care să fi fost luată pentru a reduce riscurile de infecţie", a menţionat liderul USR.

Totodată, liderul celui mai mare partid din opoziţie a adăugat că în criza energetică s-a văzut “o bâlbă de la un capăt la celălalt" şi a acuzat că "nimeni din Guvern sau din majoritate nu e capabil […] să spună unde se vor limita preţurile pe factură".

"Nu poveşti, pentru că poveşti am tot auzit. Măsurile care au fost luate au zăpăcit de cap şi companiile şi cetăţenii şi, vedem, şi autorităţile. Nimeni nu e capabil să explice ce se întâmplă. [...] Acest Guvern PNL - PSD, care se băteau cu pumnii în piept că ei sunt cei competenţi şi ştiu ce au de făcut, iată că nu sunt capabili să propună soluţii care să aibă un impact pozitiv direct", a susţinut Dacian Cioloş.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne