Ciolacu ridică vocea la Cîţu în Parlament: Chiar nu îţi e ruşine să vii să ne spui că noi furăm?

Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu (Epoch Times Romania)

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a lansat, luni, în şedinţa comună de dezbatere a bugetului pe anul 2021 desfăşurată în Parlament, o serie de jigniri la adresa premierului Florin Cîţu şi a şefului Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban. Într-un discurs pe care mai mult l-a strigat în microfon, şeful pesediştilor a afirmat despre prim-ministrul Cîţu că ar fi „un mincinos patologic”, iar despre liderul PNL, Ludovic Orban, că ar fi „ ultimul brontozaur al politicii româneşti”.

„Doamnă preşedintă a Senatului, domnule preşedinte al Camerei, domnule prim-ministru, domnilor membri ai Guvernului, distinsă membră a Guvernului, unica femeie din Guvern, [...] domnule prim-ministru,

Ca de fiecare dată eu v-am ascultat cu mare atenţie. Eu, un mincinos mai patologic decât dumneavoastră, nu cred că am cunoscut vreodată. Sunteţi la guvernare de un an şi jumătate în diverse formule, dumneavoastră fiind ministrul de Finanţe şi pe timpul domnului Orban şi acum prim-ministru. Ştiţi şi dumneavoastră, şi şeful dumneavoastră, care este domnul Orban, cred că, domnule Orban, sunteţi ultimul brontozaur al politicii româneşti de 30 de ani din politică la nivelul ăsta. Nu mai există în Parlamentul României niciun om politic cu vechimea dumneavoastră”, a afirmat Ciolacu.

Liderul PSD a adăugat că „nu a guvernat PSD în România 30 de ani”.

„Ştiţi la fel de bine ca şi mine că PSD nu mai are niciun reprezentant în CA-urile Statului Român în acest moment. Sunt nepoatele, amantele şi politrucii dumneavoastră. Aţi avut grijă să-i schimbaţi pe toţi şi să îi puneţi pe ai dumneavoastră. Am înţeles că PSD fură din buget. Eu îmi aduc aminte de UNIFARM. Nu era PSD formaţiunea politică care ne-a ţinut pe toţi în casă în timp ce voi furaţi. Toate dosarele sunt la DNA. Curtea de Conturi... chiar nu îţi e ruşine să vii să ne spui că noi furăm? Vezi cine stă în stânga ta şi întreabă-l dacă a fost la OLAF săptămâna trecută să dea cu subsemnatul. Prietenul tău de coaliţie”, şi-a continuat Ciolacu discursul.

„Bugetul cu care aţi venit în Parlament şi pe care cică l-aţi prezentat este o ruşine pentru România”, a mai afirmat seful PSD.

„Este un buget în care nu aţi considerat oportun să investiţi în educaţie şi sănătate sau să creşteţi alocaţii şi pensii conform legilor în vigoare. Atât puteţi. Aceasta este viziunea dumneavoastră de austeritate pentru România şi veţi fi judecaţi de români pentru asta. Eu, în schimb, domnule Cîţu, nu mă aşteptam să veniţi cu un buget care să încalce legea. Tocmai dumneavoastră care vă războiaţi cu Al Capone. Vă spun direct: faptul că guvernul continuă să împartă banii discreţionar politic acest lucru, domnule Cîţu, este o infracţiune. Este o premieră absolută anexa bugetară 703. Nimeni, niciodată în 30 de ani, nu şi-a permis să vină cu o anexă direcţionată doar pentru anumite formaţiuni politice. Întotdeauna aceste lucruri s-au dezbătut în Parlament şi s-au supus votului Parlamentului”, a susţinut liderul social-democraţilor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne