Ciolacu nu neagă posibilitatea unui nou USL în viitor. În ce condiţii ar oficializa o alianţă cu PNL?

Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu (Screenshot)
Loredana Diacu
10.09.2021

Formarea unei coaliţii PSD-PNL este exclusă în prezent, a declarat, joi seara, Marcel Ciolacu. Pentru viitor, Ciolacu n-a exclus însă un nou USL consfinţit oficial/ Acest scenariu ar putea fi posibil doar în urma unor alegeri, a subliniat liderul PSD.

„Este exclus în acest moment. În urma unor alegeri, este posibil o astfel de discuţie, fiindcă este un restart şi românii au dreptate.

Se face modificare la lege, este campanie electorală de 2 săptămâni. Suntem cred ultimul stat european care nu a avut alegeri anticipate, care este problema, unde este grozăvia? Când se ajunge la aşa ceva, este evident că PSD nu va susţine un guvern minoritar al PNL sau nu ştiu ce doresc alianţa USR cu AUR. Poate lucrează la programul de guvernare.

Când depui o moţiune eşti responsabil şi gândeşti şi pasul 2. Eu am înţeles de la Barna, pe care trebuie neapărat să voteze PSD-ul. În anunţ oficial. În momentul în care ajunge în Parlament şi este legală, o votează, nu avem probleme. Ce vor ei să facă? Să revină la putere? Este o mascaradă. Când ai două crize, tu să vii cu cu o riză artificială. Singurele pensii speciale sunt ale parlamentarilor la iniţiativa PSD. Unde este substratul politic?”, a declarat Marcel Ciolacu la B1 TV.

Rămân ferm convins că în acest moment România nu poate depăşi această criză politică decât prin alegeri anticipate.

Chiar dacă se vor împăca, totuşi, e greu să plece câinele de la măcelărie sau de lângă grătar. O să mai accepte mai puţină carne pe os, dar conflictele vor apărea iar.

Din punctul meu de vedere, nu a ieşit nimeni să vorbească absolut nimic. Se ceartă pe bani, pe funcţii (…) Ne-au promis o depolitizare, dar sunt de 8 luni la guvernare”, a mai adăugată Ciolacu.

Întrebat ce ar face dacă preşedintele Klaus Iohannis le-ar cere să formeze un guvern, liderul PSD a răspuns: „Vom încerca să realizăm o majoritate. Avem cele 10 zile constituţionale. Vom încerca să creăm majoritate”, a declarat liderul PSD.

Chestionat în ce condiţii ar vota PSD un guvern din care nu face parte, Marcel Ciolacu a declarat:

În acest moment este exclusă o astfel de posibilitate.”

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor