Ciolacu, laude pentru Ion Iliescu: "Şi-a făcut şi el datoria faţă de ţară"

Ion Iliescu (Epoch Times România)
Loredana Diacu
02.10.2024

Premierul Marcel Ciolacu şi-a exprimat marţi aprecierea pentru fostul preşedinte Ion Iliescu, omul care a chemat minerii în Capitală să-i nenorocească în bătaie pe opozanţii comunismului.

Ciolacu a declarat că va vorbi, „în perioada următoare” cu fostul preşedinte Ion Iliescu, despre care a spus că este „foarte ancorat în realitate” şi pe care îl respectă, relatează Aktual24.ro.

„N-am vorbit în ultima perioadă (cu Ion Iliescu – n.r.), dar o să vorbesc în perioada următoare”, a declarat Marcel Ciolacu la Digi 24.

„Un preşedinte pe care eu îl respect, mai ales după interviul dat în care, să mă ierte, la 93 de ani, a punctat şi a făcut o prezentare, un tablou foarte concret şi ce reprezintă funcţia de preşedinte, şi ce ar trebui să reprezinte instituţia prezidenţială. Mi s-a părut foarte ancorat în realitate”, a adăugat premierul.

Întrebat dacă fostul preşedinte i-a dat vreodată vreun sfat, Ciolacu a spus că nu a mai discutat cu Iliescu de multă vreme.

„Discuţiile cu domnia sa – n-am avut de o perioadă lungă, spre ruşinea mea – nu s-au rezumat la sfaturi. E un om de stânga care, repet, şi-a făcut şi el datoria faţă de ţară”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor