Ciocolată de casă cu lămâie

În primul rând puneţi ceea ce doriţi să apară pe partea de sus a ciocolatei dvs. în partea de jos a formei. Când este răsturnată, acesta va ajunge în partea de sus.
În primul rând puneţi ceea ce doriţi să apară pe partea de sus a ciocolatei dvs. în partea de jos a formei. Când este răsturnată, acesta va ajunge în partea de sus. (MatteoCozzi / Photos.com)

Din moment ce eram acasă şi decoram spaţiul pentru Crăciun, am făcut nişte delicioase bomboane de ciocolată de casă. Am folosit trei tipuri diferite de ciocolată şi le-am condimentat cu coajă parfumată de lămâie, pentru a le da un aer festiv.

Aceasta este reţeta:

Topiţi părţi egale de ciocolată amăruie, albă şi cu lapte, într-un castron pus peste o oală cu apă, până când se combină şi formează un amestec în trei culori diferite. Nu amestecaţi prea mult pentru că acest efect în trei culori se va pierde. De asemenea, nu permiteţi ca partea de jos a castronului să atingă partea de jos a oalei, pentru că ciocolata se va arde şi se va îngroşa prea tare. Se poate folosi marca de ciocolată ce se găseşte în supermarket, dar puteţi utiliza şi ciocolată mai bună, dacă vă place şi vă permite bugetul.

Faceţi mai multe mini-forme de ciocolată din silicon şi radeţi una sau două lămâi proaspete până când există un strat subţire de coajă la baza fiecărei forme. Umpleţi formele cu atenţie cu lingura, ciocolata topită fiind pusă deasupra coajei de lămâie. Ciocolata se va nivela singură, dar o puteţi aranja cu un cuţit cald.

Puneţi forme pe o tavă plată şi puneţi-le în frigider timp de o oră.

Îndepărtaţi formele şi serviţi cu o ceaşcă de ceai pusă pe un milieu de epocă, în timp ce decoraţi bradul de Crăciun alături de cei dragi, într-o duminică după-amiază de la începutul lunii decembrie.

Alternativ le puteţi ambala între straturi de hârtie de copt în cutii închise ermetic până la Crăciun şi le puteţi oferi drept cadouri învelite în celofan şi legate cu panglici şi funde.

Matriţele din silicon au toate formele, de la inimi şi trandafiri la diamante şi personaje de desene animate. Dacă ştiţi că destinatarului îi plac nucile sau migdalele, puteţi pune una în partea de jos a formei înainte să turnaţi ciocolata. Când este întors, nuca sau migdala preferată va fi în partea de sus.

Sau puteţi unge forma cu ciocolată, să o lăsaţi să se răcească, apoi să o umpleţi cu un amestec din trufe şi acelaşi tip de ciocolată, dar cu puţină frişcă inclusă. Decoraţi partea de sus - dacă doriţi - cu ce bomboane vreţi sau pudraţi-o pur si simplu cu pudră de cacao. Apoi puneţi din nou la frigider pentru o oră. Scoateţi din forme şi serviţi-le drept prăjiturele.

Coaja de portocală şi formele de ursuleţ pot fi folosite în cazul ciocolatei pentru copii, ciocolata neagră fiind scoasă sau schimbată cu ciocolată cu aromă de căpşuni.

Poftă bună!

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură