Cioabă, regele autointitulat al romilor, confirmat cu Covid-19

Dorin Cioabă
Dorin Cioabă (Facebook)

Dorin Cioabă, regele autointitulat al romilor, a fost confirmat cu Covid-19 şi este internat la Spitalul de Pneumoftiziologie din Sibiu, a anunţat Mediafax, citând surse medicale. După ce în prealabil participase la o “împăcare”, o judecată între romi în Piteşti, unde a fost în contact cu câţiva oameni care acum sunt bolnavi, Cioabă a solicitat singur să fie testat.

El susţine că, deocamdată, rezultatul la test este “concludent doar în proporţie de 60%” şi că îl va repeta mâine.

”Eu sunt diabetic şi, din cauza faptului că am fost în contact cu câţiva oameni care acum sunt bolnavi, am zis să îmi fac nişte investigaţii. Cu câţiva colegi din Stabor am fost la o împăcare, la o judecată în Piteşti. Noi ne-am întâlnit cu câteva persoane la o terasă, am discutat. După aceea, cei trei colegi cu care am fost au avut probleme respiratorii, s-au internat. Am zis că am stat cu ei, sunt şi diabetic, şi am venit să îmi fac un test. Deocamdată, rezultatul este concludent doar în proporţie de 60%, nu este, deocamdată, foarte clară situaţia. Au fost nişte erori, iar mâine mă voi testa din nou. Pentru orice eventualitate am zis, dacă aşa e şi legea aşa, să vin să continui investigaţiile”, a declarat Cioabă, citat de publicaţia turnulsfatului.ro.

Liderul romilor a adăugat că va sta internat 48 de ore, “după cum prevede legea”, apoi va vedea.

“Nu este de glumă cu acest virus. I-am văzut şi pe colegii mei, care au trecut prin suferinţă şi asta m-a speriat şi pe mine. Acum, în urma tratamentelor, colegii mei se simt mai bine. Nu e nicio ruşine, e o boală, probabil o vom face cu toţii la un moment dat. De aceea trebuie să venim la medici, să anunţăm şi să colaborăm cu autorităţile, să ne tratăm”, adaugă Dorin Cioabă.