Cîmpeanu face un pas în spate: Fostă senatoare PSD ce l-a făcut “penal” pe Iohannis, demisă din funcţia de inspector general

Roxana Paţurcă
Roxana Paţurcă (aktual24.ro)

Roxana Paţurcă, fostă senatoare PSD care l-a descris în 2019 pe preşedintele Klaus Iohannis drept un „penal cu imunitate absolută”, a fost dată afară din funcţia de inspector şcolar general al ISJ Călăraşi, la scurt timp după ce a fost numită în acea poziţie de către ministrul PNL al Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, relatează Edupedu.ro.

Ministrul Educaţiei a precizat că decizia a fost luată în momentul în care a aflat de declaraţiile „denigratoare” făcute de fosta senatoare la adresa proiectului “România educată”. Mai exact, în timpul campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale din 2019, Paţurcă a afirmat despre acest proiect că este doar un titlu, „fără nicio acţiune în plan concret”, un „titlu jignitor, prin care Iohannis ne spune că nu suntem educaţi şi că vine el să ne educe”.

„Atâta vreme cât este vorba despre numiri, deci nu este vorba despre un concurs sau despre un examen, numirile se vor face pe nişte criterii. În momentul în care am văzut că persoana respectivă nu are acelaşi obiectiv precum cel pe care l-am declarat, acela de a pune la punct lucrurile în Educaţie pornind de la singurul proiect de ţară, România educată, care a beneficiat de cea mai largă consultare publică, am apreciat că nu pot continua în echipă. În momentul în care am aflat de afirmaţiile denigratoare la adresa proiectului România educată mi-am revizuit decizia”, a susţinut Cîmpeanu pentru Edupedu.

Întrebat pe cine a pus în locul Roxanei Paţurcă la şefia Inspectoratului Şcolar Judeţean Călăraşi, ministrul Educaţiei nu a oferit niciun nume, spunând doar că este vorba de o persoană care crede în proiectul “România educată”.

„Un profesor cu competenţe conforme pe baza analizei pe care colegii din minister au făcut-o. Pentru mine este suficient să lucrezi în echipă cu cei care cred în acelaşi obiectiv în care crede şi ministrul educaţiei”, a adăugat Cîmpeanu.

Numirea iniţială a fostei senatoare în funcţia de inspector şcolar general al ISJ Călăraşi putea fi considerată neaşteptată, în condiţiile în care aceasta a făcut în trecut o serie de declaraţii acide la adresa preşedintelui Klaus Iohannis. De exemplu, în 2019, membru PSD pe atunci, Paţurcă a afirmat, într-un ziar local, că şeful statului este „arogant” şi un „penal cu imunitate absolută”.

„Ştiţi prea bine că a obţinut case prin fals şi uz de fals – fapt stabilit definitiv de Justiţie. Are zeci de dosare penale (48) deschise pe numele său şi suspendate pe durata mandatului”, susţinea ea la acea vreme.

Totodată, în timpul campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale din 2019, Paţurcă a declarat despre proiectul “România educată” că este doar un titlu, „fără nicio acţiune în plan concret”, un „titlu jignitor, prin care Iohannis ne spune că nu suntem educaţi şi că vine el să ne educe”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne