Ciclism - Turul Spaniei: Germanul John Degenkolb, a patra victorie de etapă

Germanul John Degenkolb, de la echipa Argos-Shimano, a confirmat pronosticul specialiştilor, adjudecându-şi marţi etapa a 10-a a Turului ciclist al Spaniei. (JAIME REINA / AFP / GettyImages)
Epoch Times România
29.08.2012

Germanul John Degenkolb, de la echipa Argos-Shimano, a confirmat pronosticul specialiştilor, adjudecându-şi marţi etapa a 10-a a Turului ciclist al Spaniei, Ponteareas-Sanxenxo, după ce a fost înregistrat la sprintul masiv al plutonului principal pe 190 km în 4h47'24". Joaquin Rodriguez îşi păstrează tricoul roşu, de lider al clasamentului general individual.

Disputată după o zi de pauză, etapa de marţi a purtat plutonul aproape de Oceanul Atlantic, în Galicia, o dezmorţire a rutierilor în perspectiva celei de-a doua săptămâni de cursă, marcată de un contratimp de aproape 40 km miercuri şi 3 etape de munte, dintre care 2 de mare altitudine, sâmbătă, duminică şi luni. Astfel că, în pofida vântului dinspre Ocean, lateral, "de morcov", cum se spune în pluton şi caravană, acţiunile au fost puţine, iar la sprintul final au fost prezenţi circa 50 de ciclişti, locurile 2 şi 3 revenind francezului Nacer Bouhanni şi, respectiv, italianului Daniele Bennati.

Clasamentul general a rămas neschimbat în partea lui superioară, cu Rodriguez, de la Katiuşa, în frunte, secundat de britanicul Chris Froome, la 53 secunde, urmat la rândul lui de spaniolii Alberto Contador, la 1 minut şi Alejandro Valverde, la 1 minut şi 7 secunde.

Miercuri, aşadar, se intră în a doua jumătate a cursei, cu etapa a 11-a, un contratimp individual între Cambados şi Pontevedra, de 39,4 km, care s-ar putea solda cu modificări la vârful ierarhiei, cel mai ameninţat fiind locul întâi al lui Joaquin Purito Rodriguez, care a şi declarat că se aşteaptă să "dea" circa 2-3 minute faţă de învingător. Dintre protagonişti, cel mai bun în acest gen de exerciţiu, solitar, pare să fie Froome, dar nici Valverde nu este lipsit de şansă, mai ales că profilul este unul vălurit.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor