Ciclism: Turul Franţei - Wiggins va respecta alegerea echipei sale

Ciclistul britanic, Bradley Wiggins. (Bryn Lennon / Getty Images)
Epoch Times România
18.12.2012

Ciclistul britanic Bradley Wiggins, câştigătorul ultimului Tur al Franţei, a anunţat marţi că va respecta alegerea echipei sale Sky în desemnarea liderului pentru următoarea ediţie a Marii Bucle.

"Am văzut ceea ce a făcut Chris (Froome) anul acesta pentru mine, este ceea ce aş putea face la rândul meu pentru el anul viitor, pentru ca echipa să câştige", a declarat Wiggins la canalul Sky Sport.

Chris Froome, locotenentul şi coechipierul lui Wiggins în Turul Franţei, a avut o mare contribuţie la victoria finală a acestuia.

"Dacă Froome va fi lider, atunci toţi cei opt alergători (ai echipei Sky) vor fi alături de el şi-l vor susţine", a adăugat campionul olimpic la crontracronometru.

Bradley Wiggins, ales personalitatea sportivă a anului 2012 de către BBC, a precizat totuşi că alegerea unui lider al echipei nu a făcut încă făcută.

"Tu mergi acolo (în Turul Franţei) cu un plan. Acest plan se poate schimba în timpul cursei în funcţie de căzături, de accidentări. Dar porneşti cu un plan de start pe care încerci să-l respecţi cât mai mult posibil", a mai spus Wiggins.

În ce priveşte Sky, managerul general Dave Brailsford nu s-a pronunţat încă în privinţa liderului echipei britanice.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor