Ciclism-Tur: Ucraineanul Andrei Kulik a câştigat, la Tg. Mureş, a treia etapă în Turul României-2012

(photos.com)
Epoch Times România
06.06.2012

Andrei Kulik, liderul echipei Ucrainei, şi-a adjudecat a treia victorie de etapă în actuala ediţie a Turului ciclist al României, trecând primul linia de sosire şi la Tg. Mureş, pe o ploaie torenţială, la finalul etapei a 6-a, după 167,600 km pe care a fost înregistrat în 4h03"52". Pe locurile următoare au venit miercuri spaniolul Joaquin Sobrino (SP Tableware) şi ungurul Krisztian Loassy (Tuşnad CT), în acelaşi timp.

Kulik, care a preluat şi tricoul alb, al combativităţii, are, se vede, o predilecţie pentru numerele pare, el câştigând în etapele cu numărul 2 (Galaţi), 4 (Botoşani) şi, acum, 6 (Tg. Mureş).

Lider al clasamentului general se menţine croatul Matja Kvasina (Tuşnad CT), urmat la 2 secunde de Andrei Nechita (România) şi la 19 secunde de ucraineanul Maksim Vasiliev (ISD - Lampre).

Deşi este greu să poţi recupera când petreci 2 ore din cele de odihnă, dimineaţă, în transbordare, cei 71 de rutieri rămaşi în cursă au intrat, miercuri, rapid în subiect, pentru că, la km 46,100, la Borsec, la trecerea Carpaţilor, a şi apărut primul obstacol major al zilei, o căţărare de categoria A: Extrem de solicitantă, trecută, în ordine de ucraineanul Iuri Popov, urmat de ungurul Istvan Molnar şi de bulgarul Stanislas Zaraliev, primul membru al echipei Nessebar Shockblaze care se manifestă, punând, la un moment dat, în această etapă a 6-a, în discuţie chiar preluarea tricoului galben, după coborârea foarte bine negociată de grupul din frunte. Sprinturile cu premii de la Topliţa şi de la Deda (câştigate de acelaşi Popov), unde grupul evadaţilor ajunseseră la aproape 5 minute, dau alarma în pluton, astfel că la Reghin (victorie Molnar) fugarii ajung în raza vizuală, fiind prinşi în momentele de relaxare de după mica agitaţie din patria viorilor.

Ultimii kilometri, disputaţi pe o ploaie ca o perdea de apă, care a domolit orice acţiune, i-au adus, practic, pe favoriţi împreună, astfel că în principalele ierarhii, schimbările, destule, pot fi răsturnate de la o zi la alta.

Clasamentele care stabilesc tricourile distinctive sunt, cu 3 etape înainte de finalul de la Marghita, de sâmbătă, următoarele:

tricoul galben-BRD-GSG, al liderului clasamentului general individual: Matja Kvasina;

tricoul alb-TNT, combativitate: Andrei Kulik;

tricoul verde-RADLER, pentru cel mai bun căţărător: Johannes Heider (UR-Krostitzer Univega, Germania);

tricoul roşu-NIRO, pentru liderul sprinterilor: Oleksandr Golovaş (Ucraina);

tricoul albastru-Bellotto, pentru cel mai bine clasat rutier român: Andrei Nechita (România);

tricoul alb-COSR, pentru cel mai bun tânăr ciclist român în cursă: Alexandru Stancu (CS Otopeni).

Joi, după o nouă transbordare, de la Tg. Mureş la Agnita, plutonul Turului ciclist al României-49 trece din nou Carpaţii de data aceasta cei Meridionali, în cursul etapei a 7-a, Agnita-Sibiu-Călimăneşti-Rm. Vâlcea (156,200 km).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor