China şi Rusia desfăşoară un exerciţiu militar comun în Marea Baltică

O flotă maritimă chineză a desfăşurat în weekendul care a trecut unul dintre cele două exerciţii militare planificate împreună cu Marina rusă în Marea Baltică. Următorul va avea loc la câteva zile după ce preşedintele american va vizita Polonia luna viitoare.
Distrugătorul chinez Haikou.
Distrugătorul chinez Haikou. (Wikipedia.org)

Mass media de stat chineză a susţinut că trei nave conduse de distrugătorul cu rachete Changsha s-au alăturat în 18 iunie mai multor nave de luptă ruseşti pentru a efectua, ulterior, un exerciţiu în apropiere de St. Petersburg şi Kaliningrad.

Următorul exerciţiu comun, care va include soldaţi ai Marinei chineze şi elicoptere transportate pe navă, este programat pentru sfârşitul lunii iulie.

Preşedintele american Donald Trump va vizita Polonia în 5-6 iulie, înaintea unui summit G20 care va avea loc în Germania.

Exerciţiile maritime comune ruso-chineze au loc regulat. De fapt, în luna septembrie este programat un alt exerciţiu în Marea Japoniei şi Marea Ohoţk.

China şi Rusia au puncte de vedere similare în mai multe probleme internaţionale, inclusiv crizele din Coreea de Nord şi Siria, ceea ce face ca deseori cele două naţiuni să se găsească într-o tabără opusă celei în care se află Statele Unite şi Europa de Vest.

De asemenea, o flotilă chineză a efectuat duminică un exerciţiu cu Marina iraniană în apropierea Strâmtoarii Hormuz, în Golful Persic. Iar sâmbătă, Marina americană a desfăşurat un exerciţiu comun cu Doha în Golful Persic.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe