Chichirău: Au fost erori strategice. Barna nu prea a avut ceva de spus de Iohannis, om al cărui job şi-l dorea

Cosette Chichirau
Cosette Chichirau (Epoch Times România)

După eşecul candidatului USR-PLUS la prezidenţiale, şefa USR Iaşi Cosette Chichirău a declarat, luni, pentru Digi 24, că Dan Barna trebuia să fie mai bătăios şi că partidul a făcut unele greşeli în privinţa strategiei sale. Totodată, deputatul a subliniat că USR trebuie să se axeze acum pe alegerile locale şi parlamentare şi i-a îndemnat pe alegători ca în turul 2 să îl susţină pe candidatul PNL Klaus Iohannis.

“Suntem puţin dezamăgiţi, dar trebuie să ne repliem repede. Vin alegerile locale, nu mai este mult timp până atunci şi atunci atenţia noastră, în următoarele zile, trebuie să se îndrepte către ele. Va trebui să facem o analiză, să vedem ce nu a funcţionat şi de ce am luat un scor atât mic. Şi în diaspora şi în municipii e un scor mic. O analiză trebuie făcută, dar trebuie să ne îndreptăm atenţia imediat către alegerile locale şi cred că o discuţie cu PNL la nivel naţional trebui să aibă loc cât mai repede cu putinţă, deşi Dan Barna a afirmat cam acum o săptămână că această soluţie la nivel naţional este exclusă. Eu cred că va trebui să avem o discuţie şi cu cei de la PNL pentru că oraşele mari ale României trebuie guvernate corect, trebuie administrate corecte. De anul viitor nu mai putem lăsa oraşe mari pe mâna PSD”, a afirmat Cosette Chichirău.

Întrebată cu ce au greşit USR sau Dan Barna, deputata a afirmat că “au fost câteva erori strategice”, inclusiv “faptul că [Dan Barna – n.r.] nu prea a avut ceva de spus despre Klaus Iohannis, cred că l-a costat pentru că, până la urmă, Klaus Iohannis este omul al cărui job şi-l dorea”.

“Deci trebuie să arăţi ce a greşit acea persoană şi de ce eşti tu mai bun. Nu poţi să te baţi pentru locul 2, dacă vrei să câştigi. Trebuie să te baţi pentru locul 1 şi poate ieşi pe 2. Asta ar fi una dintre erori, din punctul meu de vedere. În al doilea rând, organizarea alegerilor interne în USR imediat înainte de alegerile prezidenţiale a fost o greşeală pe care am semnalat-o şi în iulie şi în august. Asta ne-a costat nu doar la coeziunea internă – pentru că USR a tras pentru Dan Barna – dar nu a dat aşa bine la public. Publicul vrea să vadă un om curajos, care îşi asumă nişte lucruri şi care nu are nevoie de artificii ca să ajungă la putere”, a adăugat Chichirău.

Mai mult, deputatul USR a susţinut că, în opinia sa, Barna ar fi putut să fie mai curajos, mai “bătăios”, precizând că, în locul lui, “eu asta aş fi făcut, aş fi intrat într-o luptă cu mai multă forţă, să arăt că într-adevăr sunt mai bună şi că am forţa de a intra la putere”.

“Dar noi nici la guvernare nu am intrat. E foarte greu să spui că vrei să fii preşedintele României, când nu-ţi asumi guvernarea. Cred că şi asta ne-a costat. De aceea cred că discuţia despre locale trebuie avută imediat”, a punctat Chichirău.

De asemenea, Cosette Chichirău a menţionat faptul că Dan Barna a părut să fie singurul candidat viabil în cursa pentru Cotroceni, în condiţiile în care “mulţi [din interiorul USR – n.r.] nu au crezut că sunt pregătiţi probabil pentru acest post”.

Nu în ultimul rând, deputata i-a îndemnat pe toţi alegătorii USR ca în turul doi să îl voteze pe Klaus Iohannis, deoarece “este soluţia evidentă între Iohannis şi Dăncilă, fără niciun echivoc”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne