Cezar Preda: Nu mă înregimentez în corul celor care clamează neconstituţionalitatea votului uninominal pur

Epoch Times România
03.06.2012

Deputatul PDL Cezar Preda consideră că "contestarea de către PDL a votului uninominal pur la Curtea Constituţională nu are şanse de izbândă" şi precizează că el nu se înregimentează "în corul acelora care clamează neconstituţionalitatea votului uninominal pur".

"Nu sunt şanse de izbândă şi nu trebuie să clamez un lucru la care am subscris şi noi timp de trei ani. Nu mă înregimentez în corul acelora care clamează neconstituţionalitatea votului uninominal pur, a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, deputatul PDL Cezar Preda.

El susţine că acest sistem electoral "este un defect de democraţie de la alegerea primarului şi a preşedintelui CJ într-un singur tur de scrutin".

"Văd că şi domnul Ponta ar vrea să revină la două tururi, dar din 2016, când va avea 5%. Dar vă spun că şi noi clamăm această chestiune, să facem vot uninominal dintr-un singur tur, o singură Cameră cu 300 de parlamentari, poporul a ieşit şi a validat acest lucru, dar puterea îşi face jocul ei, noi am dat puterea, ei fac cum le convine mai bine, important este să luptăm", a spus Preda.

El crede că PSD şi PNL "au uitat foarte rapid proverbul pe care îl simţim pe pielea noastră acum, "nu-i pentru cine se doreşte, ci pentru cine se nimereşte"".

"Aşa şi noi, ni se părea că suntem pe cai mari şi voiam să facem în aşa fel să avem mult, acum acest lucru îl cred dânşii, până în noimebrie sunt luni bune, ne aşteaptă o vară grea cu explozii de preţuri şi cu o situaţie economică europeană foarte, foarte grea". a conchis Cezar Preda.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor