Centrul comercial Galleria a fost deschis la Arad, în urma unei investiţii de 70 milioane de euro

Epoch Times România
07.10.2011

Galleria Arad, un centru comercial dezvoltat de GTC România, o subsidiară a Globe Trade Center SA, a fost inaugurat joi, investiţia fiind de 70 milioane euro, iar gradul de ocupare este de 99 la sută.

Galleria Arad găzduieşte 100 de magazine, având o suprafaţă netă închiriată de 35.000 metri pătraţi. În cadrul centrului comercial au fost create 1.300 de locuri de muncă, transmite corespondentul NewsIn.

Investiţia a fost finanţată de Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) şi de către Raiffeisen Bank.

În noul centru comercial al Aradului funcţionează hipermarket-ul Cora, un cinematograf multiplex, operat de Cinema City, lideri ai industriei de retail, precum grupul Inditex, cu brandurile sale Zara, Bershka, Stradivarius şi Pull&Bear, grupul Peeraj, cu brandurile sale, Mango, Oviesse, Piazza Italia, Bero Moda şi Jack&Jones, operator polonez de cluburi de fitness, Pure Fitness, promotorul de origine franceză al comerţului cu echipamente sportive Go Sport, care şi-a deschis la Arad primul magazin din România.

„Examenul acestei investiţii va fi în lunile geroase de iarnă, când oamenii vor fi fără bani după sărbători, vor avea de plătit facturile de căldură şi atunci vom vedea dacă mai vine cineva la mall. După părerea mea, Aradul are un potenţial economic ridicat, astfel încât pot să se dezvolte aici două centre comerciale. De asemenea, am încredere că România se va ridica la nivelul la care a fost odată din punct de vedere economic”, a spus Shimon Galon, CEO al GTC România.

De asemenea, la Galleria Arad vor funcţiona birourile locale ale Primăriei Arad şi Prefecturii Judeţului Arad, pentru Departamentele de Evidenţă a Populaţiei, Serviciile Paşapoarte, Permise Auto şi Înmatriculări Auto.

Galleria Arad beneficiază de 1.000 de locuri de parcare subterană, oferite gratuit.

Conceptul arhitectural al Galleriei Arad a fost creat de biroul de arhitectură Moshe Tzur, construcţia proiectului a fost finalizată de antreprenorul general Danya Cerbus din Israel, iar managementul de proiect în timpul construirii a fost asigurat de IBT Rom Construct.

Galleria Arad este cel de-al patrulea proiect de retail al GTC România, proiect care este precedat de Galleria Buzău, Galleria Suceava şi Galleria Piatra Neamţ.

Globe Trade Centre a fost înfiinţat în 1994 în Varşovia şi în prezent operează în 10 ţări din regiune.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor