Cel puţin trei morţi şi mai mulţi răniţi după ce o dronă Hezbollah a lovit o bază militară în nordul Israelului

O dronă Hezbollah a lovit o bază militară din nordul Israelului, în Binyamina, 13 octombrie 2024 (X - Screenshot)
Redacţia
14.10.2024

Potrivit raportului Haaretz, cel puţin 39 de israelieni au fost răniţi (patru în stare critică şi 12 moderat-gravă) în urma unui atac cu dronă din Liban care a vizat baza Brigăzii Golani din Binyamina, provocând vătămări grave şi decese în districtul Haifa din nord.

Potrivit Al Jazeera, s-a confirmat că cel puţin trei persoane au murit, Canalul 12 şi Radioul Armatei israeliene adăugând că două drone au fost lansate către Israel, apărarea antiaeriană doborând una deasupra mării, iar o a doua dronă „a lovit baza”.

Armata investighează de ce nu au fost activate sirenele şi de ce nu a avut loc nicio interceptare.

Potrivit unor informaţii neconfirmate, atacul cu dronă a lovit o zonă de alimentaţie publică în care soldaţii israelieni erau adunaţi înainte de a pleca la operaţiunile din Liban.

Radioul armatei israeliene, citând o sursă militară, a declarat că atacul cu dronă al Hezbollah „este cel mai sângeros de la începutul războiului”.

Potrivit Drop Site News, în ciuda acoperirii pe scară largă a atacului, mass-media israeliană pare să funcţioneze sub un ordin de blackout sau cenzură. Rapoartele confirmă producerea atacului şi numărul victimelor; cu toate acestea, mijloacele de informare se abţin de la a dezvălui că ţinta a fost o bază militară Golani sau că răniţii au fost soldaţi. În special, Haaretz şi-a limitat, de asemenea, rapoartele la comunicate de presă ale serviciilor de salvare şi, până la această postare, nu a menţionat baza militară.

În urma atacului, Hezbollah a avertizat „coloniştii” israelieni să nu rămână în apropierea bazelor militare din nordul Israelului „până la noi ordine”.

Atacul are loc pe fondul tensiunilor sporite din regiune, mulţi aşteptându-se la o ripostă a Israelului împotriva Iranului ca răspuns la recenta lansare de rachete. Deşi administraţia Biden pare să fi înlăturat ameninţarea la adresa instalaţiilor nucleare iraniene, mulţi se aşteaptă ca, atunci când Israelul va riposta, să vizeze infrastructura militară a Iranului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor