Cel puţin 70 de persoane au murit şi alte câteva mii fug de luptele din estul Congo

Refugiaţii se adună pentru a primi alimente, în tabăra Rwamwanja aflată în districtul Kamwenge, din vestul Ugandei, care adăposteşte peste 35.000 de refugiaţi, majoritatea provenind din Republica Democrată Congo - 5 martie 2013.
Refugiaţii se adună pentru a primi alimente, în tabăra Rwamwanja aflată în districtul Kamwenge, din vestul Ugandei, care adăposteşte peste 35.000 de refugiaţi, majoritatea provenind din Republica Democrată Congo - 5 martie 2013. (MICHELE SIBILONI / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
06.03.2013

Cel puţin 70 de persoane au fost ucise şi mai multe mii şi-au părăsit casele după zile de lupte între rebeli şi forţele guvernamentale în estul Republicii Democratice Congo, au declarat marţi agenţiile umanitare, citate de un raport Reuters.

Ciocnirile dintre armată şi luptătorii din miliţia APCLS, care au început săptămâna trecută în oraşul Kitchanga, sunt doar cele mai recente violenţe care au izbucnit într-o regiune foarte afectată de tensiuni etnice şi lupte pentru resurse.

Un spital plin cu civili răniţi a fost bombardat în week-end şi mai multe case au fost incendiate, în conformitate cu ONG-ul medical francez Médecins Sans Frontières.

Lucrătorii locali ai Crucii Roşii nu au putut fi contactaţi imediat.

Dar un oficial local a declarat că circa 200 de persoane au murit sau au dispărut după ciocniri şi că peste 300 de case au fost distruse.

Până marţi, 10.000 de oameni s-au adunat în faţa bazei ONU din Kitchanga pentru a căuta refugiu, conform Organizaţiei Naţiunilor Unite. Aceştia sunt doar o parte din circa 1,8 milioane de persoane care şi-au părăsit casele din estul Congo din cauza luptelor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor