Cei 25 de refugiaţi găsiţi morţi pe un vas nu au mai putut ieşi pe punte din cauza supraaglomeraţiei

Epoch Times România
02.08.2011

Cei 25 de bărbaţi care au fost găsiţi luni de autorităţile italiene la bordul unei ambarcaţiuni cu refugiaţi par să fi murit din cauza asfixiei cu fumul din sala motoarelor, iar presa italiană scrie că ei au vrut să iasă afară, dar n-au mai putut din cauza aglomeraţiei de pe punte.

Refugiaţii decedaţi se aflau în sala maşinilor unui vas de 15 metri lungime care a ajuns în insula Lampedusa cu 271 de supravieţuitori libieni la bord, scrie BBC News Online.

Presa italiană a scris că oamenii din sala motoarelor par să fi încercat să scape, dar au fost prinşi înăuntru ca într-o capcană din cauza supraaglomeraţiei de pe punte şi probabil au murit asfixiaţi cu fumul de la motoare. Din camera motoarelor se putea ieşi numai printr-o trapă cu lăţimea de 50 de centimetri care se deschidea spre punte.

Anchetatorii itialieni spun că mai multe cadavre deja erau în descompunere când au fost găsite de pompieri. Ei cred că refugiaţii au murit în apele internaţionale, decesul intervenind cu cel puţin 48 de ore înainte. Potrivit unor informaţii, ar mai fi existat un cadavru, care a fost aruncat însă peste bord.

Supravieţuitorii au spus că au stat pe mare trei zile.

Cadavrele au fost duse la morgă pentru a fi autopsiate, iar poliţia îi interoghează pe supravieţuitori.

Lampedusa a devenit în prezent poarta de intrare a refugiaţilor nord-africani în Uniunea Europeană. În aprilie, 250 de refugiaţi s-au înecat în largul insulei italiene, după ce ambarcaţiunea în care se aflau s-a scufundat din cauza supraîncărcării.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor