Cecilia Malmstrom: "Sunt convinsă că viitorul Moldovei este în Uniunea Europeană"

Cecilia Malmström, comisar pentru afaceri interne al UE (JOHN THYS / AFP / GettyImages)
Epoch Times România
23.05.2014

Prim-ministrul Iurie Leancă a participat astăzi la prelegerea publică susţinută de Comisarul European pentru Afaceri Interne, Cecilia Malmström.

Înaltul oficial de la Bruxelles le-a vorbit studenţilor de la Universitatea de Stat din Moldova despre principiile Uniunii Europene şi despre mecanismele aplicate de structurile europene întru susţinerea ţărilor care aspiră să devină membre ale Uniunii Europene, printre care şi Republica Moldova.

Comisarul european a mai menţionat că integrarea europeană va oferi ţării noastre posibilităţi de dezvoltare în diverse domenii, inclusiv în lupta cu corupţia, promovarea reformelor, dar va oferi mai multe oportunităţi pentru tineri.

Cecilia Malmström s-a arătat încrezătoare că viitorul Moldovei este în Uniunea Europeană şi a încurajat tinerii să promoveze în ţara noastră valorile fundamentale ale UE: democraţia, libertatea şi respectarea drepturilor omului.

Premierul Iurie Leancă a salutat prezenţa Comisarului european la USM şi a ţinut să menţioneze rolul şi contribuţia Ceciliei Malmström, dar şi a colegilor săi din Comisia Europeană în realizarea obiectivelor Moldovei de modernizare şi integrare europeană. În acelaşi timp, Iurie Leancă a subliniat că rezultatele înregistrate pînă acum - liberalizarea regimului de vize cu UE şi apropiata semnare a Acordului de Asociere - nu reprezintă finalitatea procesului.

„Obiectivul final este ca Republica Moldova să devină membru al Uniunii Europene, pentru că aceasta înseamnă o democraţie funcţională, aceasta înseamnă instituţii responsabile, aceasta înseamnă că corupţia nu va afecta activitatea instituţiilor şi societatea”, a declarat Prim-ministrul.

Ulterior, Cecilia Malmström şi Iurie Leancă au răspuns la întrebările studenţilor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor