Ce vor păţi agenţii economici care nu respectă restricţiile din pandemie. Cîţu: "Amenzile nu mai funcţionează"

Florin Citu - gov.ro
Florin Citu - gov.ro (Epoch Times România)

Premierul Florin Cîţu a anunţat că în hotărârea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgentă (CNSU) privind cele trei scenarii în care se redeschid şcolile, aprobată miercuri, a fost introdusă şi o propunere de act normativ ce prevede suspendarea pe o perioadă determinată a activităţii operatorilor economici care nu respectă regulile din starea de alertă.

“Astăzi, înaintea şedinţei de Guvern, a fost aprobată hotărârea CNSU prin care au fost aprobate cele trei scenarii pe care le-am tot prezentat în spaţiul public, […] şi care vor fi puse în practică printr-un ordin comun al Ministerului Educaţiei şi Ministerului Sănătăţii.

Tot în hotărârea CNSU a apărut un lucru nou. Este o propunere de elaborare a unui act normativ prin care să fie instituită o măsură complementară, a suspendării activităţii pe o perioadă determinată pentru operatorii economici care nu respectă măsurile de prevenire şi combatere a răspândirii Covid-19”, a declarat şeful Executivului.

Cîţu a precizat că au fost multe discuţii în momentul în care s-au relaxat condiţiile pentru anumiţi operatori economici şi că “din păcate, chiar dacă unele restricţii au rămas în vigoare, vedem foarte mulţi operatori economici care nu le respectă”.

„Această propunere vine exact după ce aceste observaţii pe care le-am avut în ultima perioadă pentru un act normativ care să reglementeze această situaţie, cu suspendarea activităţii pe o perioadă determinată. Şi vor fi mai multe propuneri acolo”, promite liderul de la Palatul Victoria, argumentând că “acele amenzi pe care le dăm nu mai au niciun efect”.

„Şi atunci, pentru că nu sunt respectate regulile, trebuie să schimbăm regulile jocului. Nu mărim amenzile pentru că nu au niciun efect. Este vorba de suspendarea activităţii pe o perioadă determinată. Dacă mă întrebaţi pe mine, cred că putem începe cu 2 săptămâni şi apoi să creştem treptat pentru cei care nu respectă în continuare. Dar asta este doar ceea ce aş propune eu. Încă nu avem actul normativ. CNSU ne-a făcut o propunere pentru a face un act normativ, [...] dar eu propun iniţial minim două săptămâni”, a afirmat Cîţu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne