Ce spune Cioloş despre o eventuală demisie a ministrului Nelu Tătaru

Dacian Ciolos
Dacian Ciolos (Epoch Times România)

Întrebat, vineri, dacă ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, ar fi trebuit să demisioneze după tragedia de la Piatra Neamţ, copreşedintele Alianţei USR-PLUS Dacian Cioloş a răspuns că nu ştie dacă demisia unui ministru cu o lună înainte de alegerile parlamentare rezolvă o problemă care este una de comportament şi de mentalitate.

“Nu ştiu dacă cu o lună înainte de alegeri demisia unui ministru rezolvă o problemă, care e problemă structurală de comportament şi de mentalitate. Semnalul moral trebuie să îl dea cetăţenii prin votul de peste mai puţin de o lună. Acolo se schimbă lucrurile. Că altfel ar fi chiar simplu să îşi dea demisia un ministru, care nici măcar nu a numit directorul respectiv acolo, că a fost numit de preşedintele Consiliului Judeţean, că managementul spitalelor prin lege este la Consiliul Judeţean, are şi ministrul partea lui de vină, are şi Guvernul partea lui de vină”, a declarat Cioloş, într-o conferinţă de presă desfăşurată la Târgovişte.

Fostul premier susţine că România are nevoie „de o schimbare de atitudine şi de mentalitate, nu doar reacţii în campanie electorală care să dea bine la alegători”.

„Degeaba schimbi ministrul, degeaba vii şi mai adaugi nişte lucruri la lege dacă reflexul pe care îl ai este să spui că te simţi afectat atunci când vorbeşti de o Românie fără hoţie. De aici plecând, vedem că avem o problemă de atitudine şi mentalitate în mediul nostru politic”, a precizat liderul PLUS.

Întrebat în conferinţa de presă susţinută la Târgovişte dacă este mulţumit de guvernarea liberală, şi dacă după 6 decembrie intră la guvernare, Dacian Cioloş a replicat că „nu are nicio legătură faptul că vom intra sau nu după alegeri într-un guvern cu PNL-ul, nu are legătură cu mulţumirea sau nemulţumirea de felul cum se guvernează acuma”.

„Vă spun din start că voi vota cu USR-Plus. Deci cât sunt de mulţumiţi sau nu de guvernarea PNL vor decide cetăţenii şi alegătorii. Sunt multe lucruri pe care le-aş fi făcut altfel, dar acum nu ce cred eu personal despre PNL contează. Sunt lucruri care au fost făcute, sunt multe lucruri şi angajamente ale guvernului actual luate acum un an… chiar eu am prezentat în urmă cu vreo săptămână şi ceva vreo opt, nouă angajamente pe baza cărora USR a susţinut, a votat acest Guvern în Parlament şi USR-Plus l-a susţinut care nu au fost îndeplinite. Sigur există scuze pentru unele dintre ele, că nu a fost majoritate samd”, a explicat liderul politic.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne