Ce riscă consilierul PSD care a zis că, în Franţa, Clotilde Armand "era răpită şi violată zile în şir"

Ion Micu
Ion Micu (G4Media)

Şeful Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, Asztalos Csaba, a anunţat joi, la News.ro, că instituţia pe care o conduce s-a autosesizat după atacul lansat de consilierul judeţean PSD Ioan Micu, pe Facebook, la adresa primarului din Sectorul 1, Clotilde Armand.

"Am dispus autosesizare. O să cităm părţile, întrebăm părţile cu privire la subiectul plângerii sau autosesizării, după care vom adopta o decizie. Probabil într-o lună, cam aşa. Putem să dăm amendă contravenţională, dacă considerăm că a depăşit limita libertăţii de exprimare şi a încălcat demnitatea umană în acest caz. Putem să dăm amendă începând de la 1.000 de lei până la 30.000 de lei", a declarat Asztalos Csaba.

Reamintim că un consilier judeţean PSD a avut un derapaj major la adresa lui Clotilde Armand, în contextul scandalului gunoaielor din Sectorul 1. Mai exact, Ioan Micu, consilier judeţean în Vrancea, a scris pe Facebook că, în Franţa, Clotilde ar fi fost "răpită şi violată zile în şir, aoleu stai că asta-i convenea bebeluşei albe de Guadalupe".

După ce un utilizator i-a atras atenţia pe Facebook lui Micu în legătură cu comentariul, el a replicat scriind că "acesta e un pamflet şi trebuie tratat ca atare".

Ulterior, şeful PSD Vrancea, Nicuşor Halici, a transmis printr-un comunicat că se dezice "total" de comentariile lui Ioan Micu şi va solicita excluderea acestuia din partid.