Ce părere are Ludovic Orban despre candidatura lui Tăriceanu

Deputatul PNL Ludovic Orban a informat joi că fostul prim-ministru al României, Călin Popescu Tăriceanu, a fost desemnat prin votul Delegaţiei Permanente a filialei sectorului 1 drept candidat pentru funcţia de senator, iniţiativa candidaturii fiind comună.
Ludovic Orban (Epoch Times România)
Epoch Times România
04.10.2012

Deputatul PNL Ludovic Orban a informat joi că fostul prim-ministru al României, Călin Popescu Tăriceanu, a fost desemnat prin votul Delegaţiei Permanente a filialei sectorului 1 drept candidat pentru funcţia de senator, iniţiativa candidaturii fiind comună.

“În sectorul 1 va candida domnul Tăriceanu. PNL sector 1 a votat ca şi candidat la Senat pe domnul Tăriceanu. Această candidatură este în interesul Uniunii Social – Liberale, domnul Tăriceanu beneficiază de o cotă de încredere şi de o intenţie de vot foarte mare (...) De asemenea, acesta este o candidatură practic pe un colegiu care a aparţinut domnului Antonescu şi trebuie prevalată cu o candidatură de calibru similar. Nu în ultimul rând, domnul Tăriceanu este în mod evident susţinut energic în cadrul organizaţiei şi de primarul sectorului 1 Andrei Chiliman, care are un cuvânt foarte important în desemnarea candidaţilor în sectorul 1”, a precizat Ludovic Orban.

Acesta a subliniat că este în interesul USL ca fostul prim-ministru să candideze pentru un mandat de senator.

“Nu am fost informat de nicio negociere care să fii fost validată în Delegaţia Permanentă al PNL. Chiar dacă a existat intenţia de a ceda acest colegiu la PC, cred că interesul USL este că în acel colegiu să fie candidat dl Tăriceanu. Trebuie să fie o personalitate care să fie la nivelul dl Antonescu, care a plecat din acest colegiu”, a adăugat Ludovic Orban.

Surse interne din USL susţin că Dumitru Pelican (PC), va candida la alegerile parlamentare pentru un post de senator în sectorul 1 din Capitală, locul rezervat de Chiliman fostului premier Tăriceanu, actualmente deputat de Ilfov.

Andrei Chiliman declară însă că filiala a votat ca acel colegiu să revină lui Călin Popescu Tăriceanu, care se găseşte acum undeva la mijloc în mai vechea dispută pe care primarul sectorului 1 o are cu conducerea centrală, în special cu Crin Antonescu.

Întrebat despre posibila candidatură a lui Pelican în locul lui Tăriceanu, primarul sectorului 1 a afirmat: "Eu nu ştiu să fi existat asemenea discuţii (privind cedarea către PC a locului de senator). Dorinţe poate sunt, dar discuţii nu au fost. Nu se poate negocia peste capul organizaţiei".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor