Ce întârzieri au trenurile din cauza viscolului

Numeroase trenuri care circulă în zona de est a ţării ajung la destinaţii cu întârzieri cuprinse între 20 şi 50 de minute, din cauza restricţiilor de viteză impuse.
(CHRISTOF STACHE/AFP/Getty Images)
Cristina Boiangiu
10.01.2013

Numeroase trenuri care circulă în zona de est a ţării ajung la destinaţii cu întârzieri cuprinse între 20 şi 50 de minute, din cauza restricţiilor de viteză impuse în condiţii de ger şi zăpadă.

"Pe calea ferată, la nivel naţional, nu sunt linii închise, dar circulaţia feroviară se desfăşoară în condiţii de iarnă", se menţionează într-un comunicat al Companiei Naţionale de Căi Ferate CFR SA.

Restricţiile de viteză au fost impuse pe patru zone aflate pe raza Regionalei CF Galaţi, respectiv între staţiile Adjud şi Ghimeş (50 km/h), Adjud şi Buzău (50 km/h), Buzău şi Făurei (30 km/h) şi Mărăşeşti - Tecuci - Lieşti (50 km/h), din cauza temperaturilor foarte scăzute înregistrate la nivelul solului.

Compania Naţională de Căi Ferate CFR S.A. a recomandat călătorilor ca, înainte de a pelca la drum, să solicite informaţii despre întârzierile care se înregistrează în traficul feroviar. Amănunte se pot obţine la staţiile şi agenţiile CFR din Bucureşti şi din ţară, precum şi la numărul de telefon 021/9521.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor