Ce dezvăluie faţa ta despre tine

Imagini de chipuri
Imagini de chipuri (Shutterstock)

Cunoaştem că genetica şi dieta afectează structura noastră facială, că oamenii care râd mult dezvoltă linii de râs, şi că oamenii care sunt de multe ori deprimaţi ajung încovoiaţi pe măsură ce trec anii. Cu toate acestea, poate că mulţi dintre noi nu s-au gândit niciodată că fizionomia nativă ilustrează, de asemenea, aspecte ale personalităţii noastre şi ce vom dobândi în cursul vieţii noastre.

Arta chineză de lectură facială pare a descifra astfel de lucruri.

Dezvoltată de mii de ani de medicii din China, corelează diferite caracteristici faciale cu anumite trăsături de personalitate şi le vede ca predictori ai modului în care o persoană va acţiona şi ceea ce va realiza aceasta.

Există un proverb antic chinez care spune: "Dacă vrei să ştii dacă cineva este înţelept, uită-te doar la frunte; dacă vrei să ştii despre reputaţia, nobleţea, averea, binecuvântările şi longevitatea unei persoane, uită-te la sprâncene, ochi, nas, gură, urechi, şi maxilar".

Lectura facială, cu toate acestea, nu este menită să fie fatalistă. Un alt proverb ne spune că: "Schimbarea unei situaţii urmează hotărârea inimii", ceea ce semnifică faptul că, atunci când cineva este capabil să menţină o stare de spirit pozitivă, are mult mai multe şanse de realizare.

Fruntea

Înţelepciunea este evaluată după forma frunţii. O frunte netedă şi lată este considerată un simbol al înţelepciunii şi frumuseţii şi oferă persoanei aspectul de a fi binecuvântat. Dacă te uiţi la cele mai multe celebrităţi, oameni de afaceri de succes, regenţi, vei vedea o mulţime de frunţi late.

Pe lângă forma frunţii, nivelul liniei părului, de asemenea, dezvăluie informaţii. O persoană cu linia părului poziţionată jos este considerată a fi lentă în gândire şi acţiune.

Ochii

Ochii sunt ferestrele sufletului. Ei dezvăluie nivelul de nobleţe a cuiva, vitalitatea şi aptitudinile de lider. Dimensiunea, amplasarea, forma şi expresia ochilor unei persoane reflectă personalitatea acesteia, precum şi urcuşurile şi coborâşurile cu care se va confrunta în viitor, inclusiv carieră, faimă, avere, dragoste, şi căsătorie.

Pleoapele care fac ca ochii să pară mai mici, crează senzaţia că ochii ar fi în imposibilitatea de a-şi exprima bine emoţiile.

Nasul

Nasul unei persoane dezvăluie perspectivele de bogăţie şi putere. Se spune că: "Dacă cineva are un nas impunător, şansele sale de a deveni un oficial vor fi mai mari. Un nas mare, drept, cu vârful rotofei, poate aduce o carieră de succes în calitate de funcţionar, şi avere pentru o femeie. Unul care are un nas acvilin nu poate fi bogat, şi cel cu un nas cu o lăţime amplă va avea probleme în aducerea banilor".

Maxilarul

Longevitatea cuiva este dezvăluită prin forma bărbiei. O bărbie rotundă este un semn al binecuvântării. Un proverb tradiţional susţine că "cel cu o bărbie bună este binecuvântat, şi el va avea noroc în ultimii săi ani". O femeie cu bărbie şi obraji rotunzi va fi o bună gospodină, şi va pune pe prim plan întotdeauna familia şi soţul ei.

Urechile

Prin "citirea" urechilor se pot prezice binecuvântările – urechile groase aduc noroc. Lobii rotunzi mari ai urechilor pot aduce noroc şi bogăţie. În mod tradiţional, în imaginile lui Buddha, lobii urechilor sunt rotunjiţi şi desprinşi de cap.

În lectura facială chineză, se crede că o persoană cu lobi grei ai urechilor are mare noroc în bogăţie şi prietenie. O femeie cu lobii urechilor mari şi moi, este considerată o persoană foarte generoasă şi grijulie, mai ales faţă de soţul şi copiii ei. Ea primeşte binecuvântările părinţilor ei, este foarte populară printre prietenii săi, şi este cel mai bun candidat pentru omul care caută o soţie ideală.

Gura

Venitul este prezis prin "citirea" gurii, iar buzele cărnoase sunt preferate. Linia buzelor dezvăluie profunzimea şi dorinţele unei persoane, precum şi toleranţa sa. Buzele pline sunt considerate că exprimă demnitate, puritate, sinceritate, frumuseţe, eleganţă şi farmec.

Chinezii antici, spuneau că femeile cu buzele subţiri erau fără inimă şi bârfitoare, şi că mariajul cu o femeie cu buze subţiri ar putea aduce ghinion soţului ei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură