Ce a decis Guvernul legat de majorarea salariului minim de la 1 ianuarie

Nicolae Ciucă
Nicolae Ciucă (Epoch Times Romania)

Guvernul a stabilit ce va face legat de majorarea salariului minim pe economie începând de la 1 ianuarie 2023, după discuţiile din cadrul reuniunii Consiliului Naţional Tripartit pentru Dialog Social care a avut loc joi, la Palatul Victoria.

În cadrul discuţiilor au fost analizate propunerile patronatelor şi sindicatelor legate de majorarea salariului minim pe economie începând cu 1 ianuarie 2023. Guvernul şi partenerii sociali au căzut de acord în privinţa majorării salariului minim brut garantat în plată la 3.000 de lei - din care 200 lei scutiţi de impozit şi contribuţii de asigurări.

Totodată, s-a stabilit ca salariul minim pentru sectorul construcţiilor să crească la 4.000 de lei tot de la 1 ianuarie 2023.

"Am considerat necesar să ne consultăm pe acest subiect cu partenerii sociali, pentru ca în funcţie de propunerile lor şi de perspectivele bugetare pentru anul viitor să venim cu o soluţie realistă pentru contextul actual", a declarat premierul Nicolae Ciucă.

La reuniunea de astăzi a Consiliului Naţional Tripartit pentru Dialog Social, din partea Guvernului au mai participat ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Marius Budăi, ministrul Finanţelor, Adrian Câciu şi ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Sebastian Burduja.