Cazul poliţistului care a murit escortându-l pe Oprea. Nicuşor Dan vorbeşte despre "tăcerea vinovată" a generalului

Uniunea Salvaţi Bucureştiul (USB) sprijină iniţiativele civice împotriva abuzurilor şi încălcării legii.
Nicuşor Dan
Nicuşor Dan (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Tragica dispariţie a tânărului poliţist Cosmin Gigină, de la Brigada Rutieră a Capitalei, care a decedat zilele trecute, la doar 28 de ani, în timp ce se afla în coloana oficială a lui Gabriel Oprea, a arătat nu doar totala indiferenţă a vicepremierului faţă de tragedia produsă sub ochii săi, ci a dat, mai ales, măsura în care Poliţia este aservită politicului, reiese dintr-un comunicat de presă remis duminică de USB.

"Dacă tăcerea vinovată a ministrului Oprea faţă de tragedia produsă dă măsura lipsei sale de curaj şi a indiferenţei faţă de faptul că a pus în pericol viaţa unui om, lipsa explicaţiilor credibile cu privire la circumstanţele morţii agentului Gigină şi la folosirea coloanei oficiale impune cercetarea sa şi a celorlalţi eventuali responsabili din conducerea Poliţiei", a declarat Nicuşor Dan, preşedintele Grupului de Iniţiativă al Uniunii Salvaţi Bucureştiul.

USB sprijină toate iniţiativele civice în curs, menite să sancţioneze abuzurile politicienilor şi să pună presiune asupra instituţiilor pentru a veghea la respectarea legii. Totodată, USB cere organelor competente să se autosesizeze şi să investigheze cu celeritate legalitatea tuturor deplasărilor în coloană oficială ale vicepremierului Oprea, de la preluarea mandatului său, în capitală şi în ţară.

Amintim că, marţi, un poliţist de la Brigada Rutieră a decedat după ce a căzut de pe motocicletă într-o groapă aflată pe şosea în plin centrul Capitalei, pe strada Ştirbei Vodă. Poliţistul a fost avansat în grad post mortem de Gabriel Oprea, considerând că acesta a murit în misiune.

Însă care era misiunea? Presa a citat surse care susţin că Oprea se ducea spre MAI după ce a fost la un restaurant din Cotroceni şi l-au acuzat pe general că nu este prima dată când a folosit poliţia în scopuri personale beneficiind de coloană oficială în contextul în care, potrivit legii, poliţia rutieră asigură însoţirea coloanelor oficiale doar "în situaţii deosebite".