Cazul Oprea. Ponta va prezenta în Parlament responsabilitatea Guvernului privind respectarea Codului rutier

Conducerea Camerei Deputaţilor a aprobat solicitarea grupului parlamentar al PNL ca lunea viitoare, în cadrul "Orei Guvernului", premierul Victor Ponta să prezinte responsabilitatea Executivului în ceea ce priveşte respectarea Codului rutier şi utilizarea Poliţiei Rutiere la însoţirea demnitarilor, informează Agerpres.
Victor Ponta
Victor Ponta (Eugen Horoiu/Epoch Times)

"Motivarea din scrisoare apare pe considerentul că votul prin corespondenţă urmează a fi discutat în această săptămână şi atunci în săptămâna următoare s-a propus cealaltă temă, la care este invitat prim-ministrul, care era legată de (...) responsabilitatea Guvernului privind respectarea legislaţiei referitoare la regulamentul pentru aplicarea Codului rutier, respectiv utilizarea echipajelor Poliţiei Rutiere care se ocupă de însoţirea demnitarilor", a arătat secretarul Camerei Deputaţilor, Niculae Mircovici.

Secretarul Camerei Deputaţilor a precizat că au existat discuţii în Biroul Permanent al Camerei dacă aceasta este o temă minoră sau majoră.

"Opoziţia a apreciat că Puterea nu are dreptul să facă astfel de calcule, dacă este o temă minoră sau majoră. Dânşii au dreptul să propună şi trebuie să propună. De partea cealaltă a apărut ideea că, dacă această temă se discută, înseamnă că premierul trebuie să răspundă de echipajele rutiere, şi atunci premierul este şi şeful preşedintelui României, şi şeful preşedinţilor celor două Camere", a precizat Mircovici.

Orban: Aşteptăm să ne spună Ponta de ce a tolerat aceste abuzuri comise de miniştri săi

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a declarat că aşteaptă ca premierul Victor Ponta să explice "abuzurile comise" de miniştrii Cabinetului său în cazul utilizării coloanei oficiale.

"Deplasarea miniştrilor din Cabinetul Ponta a cam devenit o regulă. Ei utilizează coloana aproape în mod firesc. (...) Aşteptăm să ne spună dl Ponta foarte clar de ce a tolerat aceste abuzuri comise de miniştri din subordinea domniei sale", a afirmat Orban.

Liderul liberal a dat ca exemplu faptul că, la sărbătorirea Sfântului Nifon de la Târgovişte, vicepremierul Oprea a venit însoţit de echipaje de poliţie.

"O asemenea mobilizare de forţe poliţieneşti nu am văzut niciodată, poate decât la venirea preşedintelui Ceauşescu sau la venirea preşedintelui SUA. La fiecare intersecţie între drumul naţional şi drumurile judeţene sau comunale erau echipaje de poliţie care aveau rolul să împiedice intrarea în drumul naţional a proprietarilor de autoturisme care veneau pe drumurile comunale sau judeţene şi intenţionau să vină pe drumul naţional. Să mobilizezi la zeci de intersecţii echipaje de poliţie pentru deplasarea ministrului de Interne, care nici măcar nu era însoţit de un omolog al său, (...) reprezintă un grav abuz faţă de legislaţia în vigoare săvârşit tocmai de cel care trebuie să asigure respectarea legislaţiei în vigoare pentru că poliţia şi poliţia de circulaţie se află în subordinea ministrului de Interne", a arătat politicianul.

Orban a precizat că, în Biroul permanent al Camerei Deputaţilor, Puterea s-a opus iniţial solicitării PNL referitoare la prezenţa premierului Victor Ponta în plen pentru a explica responsabilitatea Guvernului privind respectarea legislaţiei referitoare la regulamentul pentru aplicarea Codului rutier, respectiv utilizarea echipajelor Poliţiei Rutiere care se ocupă de însoţirea demnitarilor.

"Ce m-a deranjat cel mai mult a fost o afirmaţie a unor reprezentanţi ai PSD că tema nu este suficient de importantă pentru premierul României, că este o temă minoră care nu vizează o temă care să fie foarte importantă. (...) Utilizarea forţelor de poliţie, a SPP de către miniştri este ca un fir roşu care străbate guvernarea Ponta. Cetăţenii sunt interesaţi să afle de ce se abuzează de către demnitari de acest drept de însoţire cu coloană oficială", a spus el.

Conducerea Camerei Deputaţilor a aprobat luni solicitarea grupului parlamentar al PNL ca lunea viitoare, în cadrul "Orei Guvernului", premierul Victor Ponta să prezinte responsabilitatea Executivului în ceea ce priveşte respectarea Codului rutier şi utilizarea Poliţiei Rutiere la însoţirea demnitarilor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne