Cazanciuc avizează pozitiv proiectul Roşia Montana

Robert Cazanciuc
Robert Cazanciuc (Epoch Times România)

Ministerul Justiţiei a dat aviz pozitiv pentru Roşia Montană. După ce în urmă cu câteva zile se ştia că nu aprobă controversatul proiect, acum ministerul dă undă verde exploatării cu cianuri a aurului în Apuseni, afirmă rtv.net

Chestionat de jurnalişti, luni, cu privire la avizul negativ pe care l-ar fi dat pentru proiectul Roşia Montană, ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a declarat că acesta este unul pozitiv, şi nu negativ, cum apăruse, recent, în presă.

Săptămâna trecută, presa relata că Ministerul Justiţiei ar fi dat un aviz negativ pentru Roşia Montană şi că Executivul ar fi trecut peste acesta în momentul în care ar fi înaintat proiectul Parlamentului.

Potrivit ministrului Cazanciuc, documentul care a apărut săptămâna trecută era unul în lucru şi cuprindea observaţii pe marginea proiectului Roşia Montană.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a propus pe 2 septembrie ca, pentru dezbaterea proiectului de lege privind exploatarea de la Roşia Montană, în Parlament să se înfiinţeze o comisie specială deschisă, în care, alături de parlamentari, să se poată exprima societatea civilă.

O nouă comisie

"Pe un proiect care stârneşte foarte multe controverse în opinia publică românească, Roşia Montană, la Parlament va trebui constituită o comisie care să se dedice acestui proiect, o comisie deschisă, în care oamenii, organizaţiile nonguvernamentale să se exprime, să o poată face nu doar în stradă, nu doar pe forumuri, nu doar în presă, ci acolo unde propriu-zis se ia decizia", a afirmat Crin Antonescu, informează Agerpres.

El a precizat că USL doreşte să ducă în Parlament dezbaterea publică politică a unor "teme mari" cum ar fi Roşia Montană, Siria.

Crin Antonescu a menţionat că Parlamentul va stabili dacă se va înfiinţa comisia, componenţa acesteia şi perioada în care va trebui să elaboreze un raport pentru acest proiect de lege.

Premierul Victor Ponta a adăugat că ideea unei astfel de comisii "a venit din societatea civilă".

Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, că la nivelul Guvernului toţi miniştrii au fost pentru proiectul Roşia Montană, dar şi că a discutat cu preşedintele PNL, Crin Antonescu, toate aspectele care ţin de acest subiect, precizând că respectă "decizia politică" a liberalilor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne