Câte persoane cu drept de vot sunt în România

Aproximativ 15 milioane de persoane din România au drept de vot, conform estimărilor Institutului Naţional de Statistică.
Tineri români pe stradă. (Epoch Times România)
Cristina Boiangiu
11.07.2012

Aproximativ 15 milioane de persoane din România au drept de vot, conform estimărilor Institutului Naţional de Statistică.

"Din punctul meu de vedere, este foarte bine să vină 50% la vot. Avem o singură mare problemă: noi nu suntem 18 milioane în acest moment. Conform primelor estimări, s-a redus populaţia cu drept de vot cu trei milioane, deci cu drept de vot suntem 15 milioane. Cifra este pe baza unei ponderări, ca la sondaje de opinie, pe baza a ceea ce s-a înregistrat până acum la INS", a spus Ponta.

El a declarat că deocamdată nu sunt disponibile toate informaţiile de la ultimul recensământ. Ponta a cerut preşedinţilor de la Senat şi Camera Deputaţilor să coreleze Legea referendumului şi Ordonanţa de urgenţă de modificare a acestei legi cu decizia Curţii Constituţionale privind participarea la scrutin a cel puţin jumătate plus unu din alegători.

Curtea Constituţională a decis ieri că actul normativ prin care s-au făcut modificări la Legea referendumului este constituţional,dacă se asigură participarea la referendum a cel puţin jumătate plus unul din numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor