Cătălina Ponor, cea mai bună gimnastă a Europei în anul 2017

Gimnasta română a fost preferata internauţilor în ancheta realizată de Uniunea Europeană de Gimnastică (UEG), ea acumulând în total 71% din sufragii.
Gimnasta română Cătălina Ponor. (arhivă)
Gimnasta română Cătălina Ponor. (arhivă) (ARIS MESSINIS/AFP/Getty Images)

Cătălina Ponor (30 de ani) retrasă din activitatea sportivă în octombrie anul trecut după Campionatele Mondiale de la Montreal (Canada) a fost votată Cea mai bună gimnastă a Europei în urma unei anchete realizate de Uniunea Europeană de Gimnastică (UEG).

Astfel, constănţeanca a fost preferata internauţilor, ea bucurându-se de votul a 71% (2.289 voturi) dintre participanţi, podiumul fiind ocupat în continuare de britanica Ellie Downie cu 9% (296 voturi) şi de israelianca Linoy Ashram (gimnastică ritmică) cu 8% (251 voturi), etc.

Ponor are un palmares frumos care cuprinde 23 de medalii cucerite la competiţiile majore: 5 la Jocurile Olimpice (3 aur, 1 argint, 1 bronz), 5 la Campionatele Mondiale (3 argint şi 2 bronz) şi 13 la Campionatele Europene (8 aur, 2 argint şi 3 bronz).

La categoria masculin onoarea a revenit grecului Eleftherios Petrounias, campion european şi mondial la inele. Acesta a primit 61% (5.277 voturi), fiind urmat în clasament de românul Marian Drăgulescu, medaliat cu aur la sol şi cu argint la sărituri la Europenele de la Cluj-Napoca, cu 29% (2.545 voturi) şi de croatul Ţin Srbic cu 5% (439 voturi), etc.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport