Cât au plătit liberalii din subvenţii şi cotizaţii pentru tipărirea cărţii lui Nicolae Ciucă

Cartea scrisă de Nicolae Ciucă a fost lansată cu un titlu schimbat. Din "Un ostaş în slujba ţării", a ajuns "În slujba ţării" (Youtube - screenshot)
D.B.
19.09.2024

Partidul Naţional Liberal a plătit circa 20.000 de euro din subvenţii şi cotizaţii pentru tipărirea cărţii scrise de preşedintele partidului, Nicolae Ciucă, după cum a declarat chiar autorul, miercuri seara, la Digi24.

Despre faptul că promovarea cărţii cu panouri ar fi costat două milioane de euro, liderul PNL a precizat că scopul ar fi fost de fapt promovarea sa ca şef de partid.

"Cartea în sine nu ştiu dacă a costat mai mult de 20.000 de euro. Deci nu este nimic altceva decât o campanie de comunicare, o campanie de promovare a liderului Partidului Naţional Liberal. Uitaţi-vă câţi bani s-au cheltuit de către celelalte partide în promovarea pe reţelele de socializare. Credeţi că e mai puţin? Banii sunt şi din subvenţii, şi din cotizaţii", a spus Ciucă.

Şeful liberalilor a explicat în continuare că partidul ar fi încheiat contractul de panotaj încă din februarie, “astfel încât să îl avem la dispoziţie pe tot parcursul anului, astfel încât să acoperim toată perioada electorală”.

"Ca atare, aţi văzut că noi am avut panouri cu Congresul Partidului Popular European, am avut panouri cu 149 de ani de la înfiinţarea Partidului Naţional Liberal, am avut panouri cu aleşii locali, după care a apărut panoul cu promovarea liderului Partidului Naţional Liberal şi în aceeaşi perioadă s-a scurtat, pentru că am luat acea decizie de comasare şi s-a produs un ecart mai mare între alegerile locale şi alegerile prezidenţiale şi parlamentare. Nu a existat altă formă de acoperire. Deci, nu este vorba de nimic altceva şi n-a fost promovată o carte, a fost promovat liderul Partidului Naţional Liberal", a explicat Nicolae Ciucă.

Şeful liberalilor a explicat şi de ce a schimbat titlul cărţii, din "Un ostaş în slujba ţării" în "În slujba ţării".

"Mi s-a părut normal să fie vorba de tot ceea ce înseamnă serviciul şi activitatea pe care am avut-o în viaţa profesională. [...] Panourile au făcut parte din politica de comunicare, din politica de abordare a propagandei Partidului Naţional Liberal. Se înţelegea de la sine că sunt un militar, am fost militar o viaţă întreagă. Nu era nevoie să mai fie pe carte asta", a explicat Ciucă, citat de Agerpres.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor