Casa de pariuri a familiei Ghiţă - Investigaţie Rise Project

Pariorii acuză jocuri politice pe piaţa pariurilor, arătând spre o firmă conectată la deputatul Sebastian Ghiţă.
Sebastian Ghiţă
Sebastian Ghiţă (Eugen Horoiu/Epoch Times România)

"Pariază online legal” este sloganul platformei de pariuri winmasters.ro, controlată, potrivit Rise Project, de fratele deputatului PSD Sebastian Ghiţă.

În pofida sloganului dătător de încredere al firmei, într-un răspuns scris la întrebările RISE Project, Odeta Nestor, preşedintele ONJN, a inclus firma WM Interactive Ltd, care operează winmasters.ro, dar şi o altă companie din Malta, pe lista celor care nu au dreptul “să organizeze şi să exploateze jocuri de noroc” în România. Paradoxal sau nu, companiile respective figurează însă pe site-ul Oficiul Naţional al Jocurilor de Noroc (ONJN), instituţie subordonată Guvernului, ca fiind în regulă.

În fapt, conform publicaţiei citate, în “lista neagră” pe care ONJIN a transmis-o oficial către Rise Project, a fost inclusă şi firma offshore controlată de fratele lui Sebastian Ghiţă precum şi o altă companie din Malta. Ulterior, conducerea Oficiului a revenit, la solicitarea unei clarificări din partea RISE, susţinând că, de fapt, cele două firme au actele în regulă: “A fost o greşeală de redactare! Suntem şi noi oameni, mai greşim”.

În contextul în care ONJIN a sancţionat 54 de mii de jucători care au pariat în luna septembrie pe platforma bet365.ro, chemându-i personal la sediile instituţiei ca să primească amenzile de minim 5000 de lei în timp ce winmasters.ro figurează ca fiind în regulă, reprezentanţi ai pariorilor acuză jocuri politice pe această piaţă, arătând spre firma conectată la deputatul PSD. Rise Project mai arată că partenerul secret din Malta al familiei Ghiţă a reprezentat în România una dintre cele mai mari case de pariuri din lume, bwin.com, suspendată în urmă cu o lună.

Articolul integral poate fi citit aici

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne