Carrie Fisher, Prinţesa Leia din Star Wars, moare la 60 de ani

Carrie Fisher, actriţa şi scenarista, care a adus o combinaţie rară de nerv, tărie de caracter şi speranţă în cel mai de neuitat rol al ei- prinţesa Leia în "Star Wars", a murit marţi dimineaţa. Avea 60 de ani.
Carrie Fisher (Princess Leia) alături de Mark Hamill (Luke Skywalker, stânga) şi Harrison Ford (Han Solo) în Star Wars, 1977.
Carrie Fisher (Princess Leia) alături de Mark Hamill (Luke Skywalker, stânga) şi Harrison Ford (Han Solo) în Star Wars, 1977. (movieplayer.it)

Fisher a intrat în stop cardiac în timpul unui zbor de la Londra la Los Angeles, ea călătorind pentru a-şi promova ultima sa carte, The Princess Diarist, un volum de memorii din timpul filmărilor la Star Wars, a transmis TMZ.

Moartea ei a fost confirmată, marţi, de purtătorul de cuvânt al familiei, Simon Halls, care a făcut o declaraţie de presă, în numele fiicei lui Fisher, Billie Lourd.

Carrie Fisher, fiica cântăreţului pop Eddie Fisher şi a actriţei Debbie Reynolds, a continuat să-şi folosească poziţia de autor la Hollywood, pentru a face comentarii sarcastice în cărţile sale despre paradoxurile şi absurdităţile industriei de divertisment.

Povestea intrării ei în lume a fost zdruncinată de scandaluri de familie - Carrie avea doar doi ani când tatăl o părăsea pe mama ei, pentru prietena acesteia, Elizabeth Taylor.

"Star Wars", lansat în 1977, a transformat-o peste noapte într-o stea de cinema. Filmul, scris şi regizat de George Lucas, a călătorit în jurul lumii, obţinând cifre recordur de box-office. Filmul a devenit o adevărată legendă de-a lungul anilor şi a rămas până astăzi în topul filmelor cu încasări uriaşe.

Prinţesă Leia impusă de Carrie Fisher era o domniţă care se putea descurca foarte bine cu propria ei suferinţă, fie făcând faţă ticăloşiei lui Darth Vader sau intereselor romantice ale contrabandistului Han Solo.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură