Carne cu steroizi - Echipa olimpică a Chinei renunţă la carne pentru a exclude un test antidoping pozitiv

Sportivii din echipa olimpică a Chinei au renunţat să mai consume carne, indiferent dacă este de porc, vită sau oaie de teama că aceasta ar putea conţine substanţe care pot da rezultate pozitive la un eventual control antidoping, relatează miercuri presa de la Beijing, monitorizată de Interfax.

Reprezentanţii sporturilor de apă au renunţat în totalitate la consumul de carne deja de 40 de zile, deşi până la Jocurile Olimpice de Vară de la Londra mai sunt încă 100 de zile.

Potrivit mass-media chineze, în loc de carne, sportivii îşi vor satisface nevoia organismului de proteine prin consumul de peşte şi suplimente pe bază de proteine.

China s-a confruntat periodic în ultimii ani cu diverse scandaluri legate de adăugirea unor aditivi chimici pentru îmbunătăţirea gustului unor produse sau creşterea în greutate a unor tipuri de alimente. În cele mai multe cazuri însă a fost vorba de substanţe hormonale care contribuie la creşterea rapidă a masei musculare.

Temerile oficialilor chinezi din domeniul sportului s-au ivit după ce în carnea de porc a fost descoperit recent clenbuterol, o substanţă chimică activă din categoria steroizilor, interzisă în industria alimentară din China, cu potenţial de creştere a masei musculare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Sport