Canicula a provocat pagube importante în Europa

(photos.com)
Epoch Times România
21.08.2012

Canicula din această vară a provocat pagube importante în Europa, atât pentru agricultură, cât şi pentru turism, potrivit datelor furnizate de autorităţile din mai multe ţări europene.

Astfel, turismul din Spania, ramură ce deţine un procent important din PIB, a avut de suferit atât din cauza temperaturilor ridicate, cât şi a incendiilor de vegetaţie.

Spania se confruntă cu cele mai mari grave incendii de vegetaţie din ultimii 10 ani. Peste 500 de hectare au fost distruse de flăcări, de la începutul anului. Prin urmare, în Canare şi Tenerife, numeroşi turişti au renunţat la sejururi.

Şi la Madrid, numărul vizitatorilor străini a scăzut.

Aproximativ 56.000 de hectare de vegetaţie au ars şi în Croaţia, cu 55% mai mult decât în 2012. Regiunea cea mai grav afectată este cuprinsă între Split şi Sibenik, o importantă zonă turistică.

În Grecia, incendiile de vegetaţie din Grecia au distrus livezile de mastiha, un copac specific insulelor Chios folosit pentru condimente şi ca medicament.

În Italia, fermierii se plângă că seceta a compromis culturile de roşii şi porumb.

În ceea ce priveşte producţia de soia, anul acesta cantitatea recoltată va fi cu circa 40% mai mică decât în 2011.

Viticultorii italieni susţin că şi producţia de vin va fi mai mică anul acesta cu până la 30%.

Nici Italia nu a fost ocolită de incendii. Un pompier şi-a pierdut viaţa în timp ce se lupta cu flăcările, în apropiere de Napoli, regiunea cea mai afectată de incendiile de pădure. Peste 1.500 de hectare de vegetaţie au fost distruse de incendii în luna august.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor