Când se va termina războiul din Ucraina? Oficial de rang înalt avansează date

General-maiorul Kiril Budanov
General-maiorul Kiril Budanov (Captura video)

Şeful serviciilor de informaţii militare ucrainene este „optimist” în privinţa înfrângerii Rusiei şi susţine că războiul „se va încheia până la sfârşitul anului”.

Generalul-maior Kiril Budanov a prezis că războiul va ajunge la un punct de cotitură în luna august, relatează Sky News, care l-a intervievat pe oficial. Potrivit sursei citate, Budanov a prezis corect şi când va invada Rusia la începutul acestui an.

Şeful serviciului de informaţii militare al Ucrainei spune că războiul cu Rusia merge atât de bine, încât va ajunge la un punct de cotitură la jumătatea lunii august şi se va încheia până la sfârşitul anului.

Este cea mai precisă şi optimistă predicţie făcută până acum de un oficial ucrainean de rang înalt.

Într-un interviu în exclusivitate pentru Sky News, generalul-maior Kiril Budanov a mai spus că o lovitură de stat pentru înlăturarea lui Vladimir Putin este deja în curs în Rusia, iar liderul rus este grav bolnav de cancer.

Biroul generalului este întunecat şi plin de accesorii de război şi spionaj, saci de nisip stivuiţi la ferestre, mitraliere îngrămădite pe podea şi un încărcător de rezervă pentru puşcă de pe biroul său este folosit ca prespapier.

Este remarcabil de tânăr pentru a conduce agenţia de informaţii militare a ţării sale, la doar 36 de ani, şi vorbeşte cu precizia uscată a meseriei sale.

A arătat puţine emoţii, zâmbind doar o singură dată în timp ce spunea în engleză: "Sunt optimist".

Generalul Budanov a prezis corect când va avea loc invazia rusă, când alţii din guvernul său erau sceptici în mod public, iar acum spune că este încrezător în ceea ce priveşte prezicerea încheierii acesteia.

"Punctul de ruptură va fi în a doua parte a lunii august.

"Majoritatea acţiunilor active de luptă se vor fi încheiat până la sfârşitul acestui an.

"Ca urmare, vom reînnoi puterea ucraineană în toate teritoriile noastre pe care le-am pierdut, inclusiv Donbas şi Crimeea".

Tacticile Rusiei nu s-au schimbat în ciuda deplasării sale spre est, spune el, iar Rusia suferă pierderi uriaşe, deşi nu a vrut să se pronunţe asupra victimelor ucrainene

Rusia este doar o „hoardă de oameni cu arme”

Generalul a mai declarat că nu este surprins de eşecurile Rusiei în război.

"Ştim totul despre inamicul nostru. Ştim despre planurile lor aproape în momentul în care sunt făcute.

"Europa vede Rusia ca pe o mare ameninţare. Se tem de agresiunea sa.

"Ne luptăm cu Rusia de opt ani şi putem spune că această putere rusească foarte mediatizată este un mit.

"Nu este atât de puternică. Este o hoardă de oameni cu arme".

Forţele ruseşti au fost împinse înapoi aproape până la graniţa din jurul Harkivului, spune el, iar un atac recent asupra forţelor aflate mai la sud care încercau să treacă Siverski Doneţ a provocat pagube considerabile.

Urmările acestuia au fost surprinse în imagini aeriene dramatice.

"Pot confirma că au suferit pierderi grele în efective şi blindate şi pot spune că atunci când au avut loc loviturile de artilerie multe dintre echipaje şi-au abandonat echipamentul", a declarat generalul Budanov.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe