Calculatoarele ziarului The Epoch Times din Taiwan furate

Politia taiwaneza investigheaza cum ar fi putut intra spargatorii.
Politia taiwaneza investigheaza cum ar fi putut intra spargatorii. (The Epoch Times)

Cel de-al saptelea atac asupra ziarului The Epoch Times intr-o luna

In dimineata zilei de 13 martie au fost furate toate monitoarele si computerele din biroul din Taiwan al ziarului The Epoch Times. Toate fisierele si datele s-au pierdut si valoarea aparatelor furate este estimata la numai aproximativ 6.150 dolari americani. Politia care investigheaza cazul a decis sa intareasca patrulele pentru a asigura securitatea birourilor ziarului The Epoch Times din Taiwan.

Membrii ziarului The Epoch Times au intrat in cladire la ora 8:10 a.m. pe 13 martie si au descoperit ca sapte calculatoare de birou si monitoare LCD de la primul si al doilea etaj au disparut. Dupa ce au anuntat spargerea, politistii de la Sectia de Politie a orasului Taichung au fost trimisi sa investigheze, dar nu au fost descoperite amprente suspicioase. Politia a declarat ca, conform investigatiei preliminare, hotii au iesit printr-o usa de la etajul unu.

Biroul ziarului The Epoch Times in Taiwan este localizat intr-un district comercial si rezidential. In mod obisnuit este foarte liniste si pace. Rezidentii au declarat ca in trecut, doar hotii de motociclete si biciclete au aparut in cartier.

Personalul ziarului The Epoch Times a declarat ca geamurile, usile si celelalte echipamente din birou nu au fost deteriorate si nici unul dintre celelalte lucruri de valoare nu a fost atins. Se pare ca doar calculatoarele au fost vizate impreuna cu informatia din ele. Alegerea cu atentie a tintelor si lipsa amprentelor indica faptul ca hotii au planificat meticulos jaful lor. Crima pare a fi munca unor profesionisti si nu amatori.

Date fiind atacurile recente ale PCC asupra birourilor si personalului ziarului The Epoch Times in S.U.A., Hong Kong si Japonia, politia nu crede ca este un simplu jaf. Politia planifica sa reintareasca patrulele in jurul birourilor ziarului si de asemenea a sugerat instalarea unui sistem de monitorizare a securitatii.

Presedinta biroului din Taiwan a ziarului The Epoch Times, Zhu Jiaqi, a concluzionat ca acesta nu a fost un simplu jaf. Publicarea celor Noua Comentarii de catre The Epoch Times a determinat retragerea a 8.8 milioane de chinezi din PCC. Birourile ziarului din diferite zone ale lumii au fost atacate luna trecuta. Chiar daca PCC este implicat sau nu in acest atac, deja a afectat libertatea de vorbire in Taiwan precum si proprietatea si siguranta personala. Ea a indemnat politia si birourile de securitate nationala sa se concentreze asupra investigatiei.

Atacuri organizate impotriva celor Noua Comentarii si demisiilor din PCC

Acesta este cea mai ticalos exemplu al spionilor PCC de distrugere si hartuire a ziarului The Epoch Times de la atacul armat in locuinta doctorului Li Yuan, directorul tehnic general al The Epoch Times, si patrunderea in biroul din Hong Kong al ziarului The Epoch Times unde echipamentul de printare a fost distrus.

Vice presedintele The Epoch Times, Huang Wanqing, a subliniat ca din luna februarie, sapte atacuri ce au vizat personalul si birourile The Epoch Times au avut loc unul dupa altul. El a sugerat ca poate PCC nu poate indura presiunea enorma provocata de marele val de retrageri din PCC si trebuie sa recurga la folosirea agentilor speciali pentru a sabota deliberat activitatile internationale legate de cele Noua Comentarii si campania de retrageri din PCC. De asemenea, el a spus ca dezvaluirea recenta de catre ziarul The Epoch Times a faptului ca organele practicantilor Falun Gong sunt extrase pentru comert la Lagarul de Concentrare Sujiatun, a enervat si mai mlt PCC. El a facut apel lumii intregi sa observe comportamentul distructiv al spionilor PCC si sa ofere dovezi ale atacurilor recente pentru a-l aduce in justitie.

Vice presedintele The Epoch Times, Huang Yuyan a declarat ca The Epoch Times isi asuma responsabilitatea pentru raportarea adevarului din China. Ziarul a monitorizat indeaproape raspandirea celor Noua Comentarii si demisiilor din PCC. De asemenea a raportat neincetat probleme importante precum persecutia desfasurata de PCC impotriva avocatilor pentru drepturile omului in China.

Cele Noua Comentarii, publicate de catre ziarul The Epoch Times in noiembrie 2004, a declansat si impins inainte un val imens de “trei retrageri” (retrageri din PCC, Liga Comunista a Tineretului si Tinerii Pionieri Comunisti). Rudele personalului The Epoch Times ce traiesc in China Continentala au primit amintari din partea organelor de securitate publica si securitate nationala ale PCC. La 8 februarie, cand cele “trei retrageri” s-au apropiat de cifra de 8 milioane, spionii PCC au comis primul atac armat asupra directorului tehnic general al The Epoch Times, dr. Li Yuan, si i-au furat computerele.

La 9 martie, un reporter sub acoperire care lucreaza pentru o agentie de stiri japoneza si pentru grupul mass media din cadrul ambasadei Chinei din Japonia, a expus ziarului The Epoch Times povestea socanta interna despre comertul de organe umane extrase de la practicantii Falun Gong inchisi in Lagarul de Concentrare Sujiatun. La 10 martie, biroul ziarului The Epoch Times din Osaka, Japonia a fost spart. Hotii au furat calculatoarele dar au lasat in urma banii si alte obiecte. Dupa investigatie, politistii au concluzionat ca scopul suspectilor a fost furtul de informatii. Acelasi reporter care tocmai expusese procedurile din spatele Lagarului de Concentrare Sujiatun, a dezvaluit ca biroul ziarului The Epoch Times din Japonia va fi urmatoarea tinta. Aceasta stire a fost publicata in editia din 9 martie a ziarului The Epoch Times.

Ultimele atacuri in Japonia si orasul Taichung au avut loc cand numarul total al retragerilor din PCC se apropie de 9 milioane. Editorul The Epoch Times Zhang Tianliang a declarat ca esecul regimului comunist chinez de a-si ascunde crimele face ca regimul comunist sa actioneze exact ca un sindicat al crimei organizate. Seria curenta de actiuni violente dezvaluie disperarea si nebunia PCC aflat in pragul prabusirii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe