Călărie: Premiul Dianei, pe Hipodromul de la Chantilly, a ajuns la 1 milion de euro

.
. (PATRIK STOLLARZ / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
27.04.2012

Premiul Dianei, care consacră cea mai bună iapă tânără, practic mânză, de 3 ani din Europa şi se desfăşoară pe Hipodromul de la Chantilly, de lângă Paris, în iunie, va fi dotat la cea de 163-a ediţie cu 1 milion de euro premii, faţă de 850.000 euro anul trecut.

"Premiul Dianei este o cursă în care valorile cheie sunt eleganţa, tradiţia şi performanţa. Creşterea premiului trebuie să aducă la start cele mai bune mânze europene pentru a disputa această cursă", a declarat la Paris Bertrand Belinguier, preşedintele France Group. De altfel, a adăugat el, "ziua Premiului Dianei generează între 30 şi 35 milioane de euro cifră de afaceri".

Printre cele 221 de iepe tinere franceze, engleze, irlandeze, germane şi italiene, înscrise deocamdată, doar 20 dintre ele se vor alinia la startul pentru cei 2.100 m pentru a încerca să-i urmeze iepei franceze Golden Lilac, după ce au fost selecţionate la cursele pregătitoare.

"Pentru a câştiga această cursă prestigioasă pe care orice jocheu visează să şi-l înscrie în palmares, trebuie să gestionezi efortul calului pe timpul întregului parcurs, care are mai multe denivelări şi o lungă linie dreaptă finală pe plat", a declarat jocheul Christophe-Patrice Lemaire, de 3 ori câştigător, în 2005, 2009 şi 2010.

Organizat de France Galop în parteneriat cu casa de orologerie Longines, Premiul Dianei se va disputa pentru prima oară în treia duminică de iunie, adică pe 17. Altă noutate: Longines Future Stars, o cursă a tinerilor campioni, în programul celor 9 curse ale reuniunii, va opune cei mai buni ucenici-jochei europeni.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor