Călărie: "Longines Grand Prix", primul concurs de sărituri peste obstacole organizat după 7 ani în România

.
. (PATRIK STOLLARZ / AFP / Getty Images)

Primul concurs internaţional de sărituri peste obstacole, organizat în România după o pauză de 7 ani, se va desfăşura, în perioada 30 mai - 2 iunie 2013, la sediul clubului de echitaţie Equestria din comuna Snagov (Săftica), sat Tâncăbeşti. Concursul, organizat sub egida Federaţiei Ecvestre Internaţionale (FEI), va fi dotat cu premii în valoare totală de 45.000 de euro - un fond de premiere-record pentru ultimii 8 ani în România, la un concurs de echitaţie, anunţă un comunicat remis AGERPRES.

Obiectivul competiţiei este înscrierea echitaţiei autohtone în circuitul ţărilor active la nivel competiţional european, apte să organizeze concursuri de nivel internaţional cu acumulare de puncte FEI - Longines, cuantificabile pentru ierarhia mondială a probelor de sărituri peste obstacole.

Concursul "FEI - Longines Grand Prix" are ca invitaţi sportivi din toate ţările Europei, până în acest moment confirmând călăreţi din Grecia, Turcia, Italia, Bulgaria, Austria, Germania, Ungaria şi România. Organizatorii estimează, la nivel de participare în concurs, un număr de 180-200 de cai de performanţă, dintre cei mai valoroşi şi recunoscuţi pentru nivelul internaţional de două stele din ţările participante.

Concursul se califică în categoria FEI profesionistă, ceea ce înseamnă că, din cele 18 probe de obstacole oferite competitorilor, vor fi atât probe pentru cai experimentaţi şi sportivi seniori, cu acumulare de puncte Longines pentru ierarhia mondială, cât şi probe pentru cai tineri şi foarte tineri, grupaţi pe vârste: 6 şi 7 ani, respectiv 4 şi 5 ani. Foarte importante sunt şi probele pentru juniori şi sportivi tineri, sub 21 de ani, cu acumulare de puncte pentru Campionatul European de Juniori şi Tineret din acest an. Două dintre probe, numite "Gold Tour", se vor premia sub denumirea Cupa Equestria.

Dintre membrii juriului vor face parte nume de rezonanţă ale echitaţiei mondiale, arbitri internaţionali foarte titraţi din Bulgaria, Turcia, Germania şi România, iar ca şef de pistă a fost invitat Gilbert Remy, recunoscut arbitru internaţional Level III, din Luxemburg, invitat de onoare al primei ediţii a Salonului Calului, primul eveniment din România dedicat tuturor activităţilor economice, sportive şi de entertainment legate de echitaţie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Sport